HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Krävdes på halv miljon – nu får värden betala

Bromma Det äldre paret blev krävda på en halv miljon i skadestånd och omedelbar utflyttning. Resultatet blev det motsatta – nu tvingas värden betala alla rättegångskostnader.
Finnskogen. Efter en segdragen tvist så är det nu klart, paret som krävdes på en halv miljon av sin hyresvärd behöver inte betala.

Fastigheten Finnskogen i Bromma får sägas ha varit ett sorgebarn i fler än en aspekt. Från 2005 till 2014 tvångsförvaltades huset av Stadsmuren AB och senare Stockholmshem. Tvisten mellan hyregästerna och värden har handlat om paret gjort otillåtna renoveringar under tvångsförvaltningen eller inte. Om de vanvårdat hemmet i sån stor utsträckning att de inte ska få bo kvar. Att reda ut det har varit komplicerat eftersom vissa nyckelpersoner hos tvångsförvaltarna avlidit.

Värden har i sin framställan till tingsrätten radat upp mängder av felaktiga renoveringar som gjorts. Allt från snickerier till rivning av kakel och felaktiga elinstallationer. Allt som allt krävde värden 455 000 kronor plus utebliven hyra i fem månader, den tid det skulle ha tagit att återställa lägenhet till det ”goda skick” som lägenheten befann sig i vid parets inflytt i juni år 2000.

Läs ocksåNy ansökning om tvångsförvaltning i Bromma

Men paret har förnekat det och visat att de ändringar som gjorts, behövliga sådana eftersom lägenheten varit sliten, utförts fackmannamässigt.

Och när tingsrätten gjort syn i lägenheten kan den inte se några tecken på vanvård. Elen är korrekt installerad och det finns inga fuktskador i badrummet. Dessutom finns det uppgifter från tvångsförvaltningen som stödjer parets uppgifter –  att de verkligen ska ha fått tillstånd.
Domen i tingsrätten i har nu även passerat både Hovrätt och Högsta Domstolen utan att ge värden genom ägaren Ballo Zackrisson prövningstillstånd. Och har därmed vunnit laga kraft.  Värden får därmed betala 156 150 i rättegångskostnader.

Läs också Skandalvärd kan återfå hus Tvångsförvaltning i Bromma upphör Dom om tvångsinlösen väntas i vår Fortsatt tvångsförvaltning för skandalvärd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.