Annons

Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

Nyheter Stockholmsvärden Ballo Zachrissons hus i Bromma är tvångs­förvaltat – igen. Hyresgästerna är lättade, men ­beslutet är överklagat. Zachrisson är värden som skickar ogiltiga ­uppsägningar och förbjuder husdjur. Hennes bolag är tvåa på listan över landets värsta värdar.
Foto: Linda Dahlin
Van att processa. Ballo Zachrisson på väg in till förhandlingen i hyresnämnden

Förutsättningarna för Ballo Zachrisson att driva fastighetsförvaltning är egentligen utmärkta. Hon äger ett hyreshus i Traneberg i Bromma, på bekvämt cykelavstånd från ­centrala Stockholm. Det är inga som helst problem att hyra ut samtliga lägenheter i ­huset. Men Ballo Zackrisson, 79, har i decennier ­drivit en kamp mot myndigheter och hyresgäster. Hon har ­genom åren varit inblandad i över 500 rätts­processer som gäller hennes fastighetsförvaltning.

Hon har ägt en fastighet till i området, men den har hon tvingats sälja för att betala för de rättsprocesser hon drivit. Ballo Zachrisson har även dömts för att ha sålt svartkontrakt och huset i Bromma har tidigare varit tvångsförvaltat mellan 2006 och 2014.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu är det alltså dags igen. Ärendet tog fyra dagar i hyresnämnden. Hyresgästerna vittnade om psykisk terror. Om en värd som smyger i buskarna och för anteckningar på vad hyresgästerna gör i huset. Hon anklagas också för att ha satt hyror som överstiger bruksvärdet och att felaktigt förbjuda rökning och husdjur i huset.

Annons
Tvångsförvaltat igen. Resultatet av flera dagars förhandling i hyresnämnden. Ballo Zachrissons hus tvångsförvaltas igen.

Ballo Zachrisson har tillbakavisat alla anklagelser. Hon har hävdat att hon är engagerad och kunnig om allergivänliga hus och att det är därför hon infört förbud mot husdjur och rökning. Tidigare har hennes advokat Mats Ljungquist sagt till tidningen Mitti att ”Hyresgästföreningen har en något aktivistisk agenda mot kvinnliga fastighetsägare” och att det är därför som föreningen är så hård mot Ballo Zachrisson.

Det var ingen argumentation som hyresnämnden tog fasta på och beslutet blev tvångsförvaltning i hela fem år. En lång tid. Till skillnad från i det här fallet brukar tvångsförvaltningar dömas ut när fastighetsägaren gjort sig onåbar och inte betalt räkningarna. Hyresgästerna är oerhört lättade. Numera är det kommunala Stockholmshem som sköter förvaltningen.

Läs ocksåVärstingvärd får maxstraff - hyreshus tvångsförvaltas

Än är emellertid inte den här rättsprocessen avslutad. Ballo Zachrisson har överklagat tvångsförvaltningen till hovrätten.

Annons

”Inga kommentarer för närvarande”, hälsar advokaten Mats Ljungquist

Läs också Lättnad bland hyresgästerna efter tvångsförvaltningen Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.