Annons

Kräver högre hyra utan att förhandla

Staffanstorp ​För drygt ett år sedan sålde allmännyttiga Staffanstorpshus området Sockertoppen till de boende. Nu har bostadsrättsföreningen krävt hyreshöjningar på 3 procent för de kvarvarande hyresgästerna utan att förhandla med Hyresgästföreningen.

Området såldes till de boende för 65-70 procent av marknadsvärdet enligt den ombildningskonsult som anlitades av bostadsrättsföreningen. Det var det sista området som såldes efter kommunens beslut att sälja hälften av lägenheterna i allmännyttiga Staffanstorpshus.

Enligt Sydsvenskan vill nu bostadsrättsföreningen höja hyrorna med 3 procent vilket fått de kvarvarande hyresgästerna att reagera.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär
Hyresgästerna vill att alla ska bidra och att inte bara de ska drabbas av högre hyra. De menar att bostadsrättsinnehavarna borde få lika stor höjning på sin avgift. Tillika har inte bostadsrättsföreningen förhandlat hyrorna med Hyresgästföreningen. Ordföranden för bostadsrättsföreningen säger till Sydsvenskan att man inte kände till att man var tvungen att förhandlar hyrorna med Hyresgästföreningen.

Annons
Läs också Medlare ska få fart på hyresförhandlingarna: "Komplicerat" Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" 15 procent högsta yrkandet hittills i Aros-Gävle – se om din värd är med på listan Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende" Nya rekordkravet: Så vill värdarna höja hyrorna - igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.