HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kräver tillbaka 20 000 i andrahandshyra

Halmstad 7000 kronor för en trea i andra hand. Nu tycker kvinnan det var alldeles för mycket och driver saken till hyresnämnden.

Kvinnan bodde i en trea i Halmstad under nästan ett år och betalade 7000 kronor för att hyra bostadsrätten i andra hand. I handlingen som är inlämnad till hyresnämnden i Göteborg jämförelser hon detta med två andra lägenheter i samma område där hyresgästerna, som hyr av kommunala HFAB, enbart betalar runt 5000 kronor i månaden.

Kvinnan menar att det mer är den rätta hyran, inte minst för att hon inte hade tillgång till något förråd och lägenheten var omöblerad. Rimligt är att hon nu får tillbaka 20 000 kronor.

Annons
Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

Fallet tas upp i hyresnämnden i nästa vecka. Den första februari infördes en ny lag om andrahandsuthyrning. Med den försvinner möjligheten att få tillbaka överhyra retroaktivt. Fallet ovan rör 2011 och 2012.

Annons
Läs också Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Ockupanterna vägrade flytta – uthyraren krävs på 180 000: ”Helt absurt” Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken" Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.