Annons

Kräver tillbaka 20 000 i andrahandshyra

Halmstad 7000 kronor för en trea i andra hand. Nu tycker kvinnan det var alldeles för mycket och driver saken till hyresnämnden.

Kvinnan bodde i en trea i Halmstad under nästan ett år och betalade 7000 kronor för att hyra bostadsrätten i andra hand. I handlingen som är inlämnad till hyresnämnden i Göteborg jämförelser hon detta med två andra lägenheter i samma område där hyresgästerna, som hyr av kommunala HFAB, enbart betalar runt 5000 kronor i månaden.

Kvinnan menar att det mer är den rätta hyran, inte minst för att hon inte hade tillgång till något förråd och lägenheten var omöblerad. Rimligt är att hon nu får tillbaka 20 000 kronor.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Fallet tas upp i hyresnämnden i nästa vecka. Den första februari infördes en ny lag om andrahandsuthyrning. Med den försvinner möjligheten att få tillbaka överhyra retroaktivt. Fallet ovan rör 2011 och 2012.

Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Mormor vill bo nära barnbarn och hjälpa till med livspussel – värden sätter stopp för planerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.