HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kräver tusenlappar för kontrakt

Gotland I nästa vecka öppnar Gotlandshem kön till 48 nya lägenheter på A7-området. Men för att få ett kontrakt krävs bland annat över 6 000 kronor i deposition.

Kommunägda bostadsbolaget Gotlandshem startade i höstas sitt andra bostadsprojekt på A7-fältet i Visby. I kvarteret Adjutanten 3 är de sista av de totalt 84 lägenheterna snart färdiga för inflyttning. Nu väntar nästa projekt i grannkvarteret Adjutanten 4, där hyresvärden ska bygga sex stycken tvåvåningshus med totalt 48 lägenheter. Husen byggs i två etapper och där de första 24 lägenheterna ska stå klara för inflyttning till den 1 december i år.

I nästa vecka öppnar Gotlandshem bostadskön till de nya lägenheterna där de sökande har tre veckor på sig att skicka in sin intresseanmälan. Men för att få en av de nya lägenheterna krävs att man har längst tid i bolagets bostadskö. Dessutom har bolaget infört ett nytt krav på att man måste erlägga en månadshyra i deposition för att få kontrakt på lägenheten.

Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Hyrorna för de nya lägenheterna börjar på 6 300 kronor i månaden för en tvåa på 51 kvadratmeter.

Hem & Hyra har förgäves sökt Gotlandshems marknadschef Arild Kleven för en kommentar.

Läs också Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken Efter hyresbråket - så stor blir höjningen hos Gotlandshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.