HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Krävs på hyra efter försvunnen uppsägning

Helsingborg Den privata värden i Helsingborg hävdar att han inte har fått någon uppsägning. Nu krävs hyresgästerna på en extra hyra.
Foto: Anna Hultberg
Hyresgästen hävdar att uppsägningen skickades in i rätt tid. Hyresvärden uppger att han aldrig fick brevet. Nu ska hyresnämnden medla mellan parterna.

I juni 2017 tecknade paret ett tidsbestämt hyreskontrakt med den privata värden i Helsingborg. När de flyttar in i lägenheten upptäcker de ett antal brister i hemmet. Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö finns det bland annat svartmögel i sovrummen och i badrummet. Hyresgästerna skriver även att golvvärmen inte fungerar som den ska ”I sovrummet där vår sex månader gamla son sover har det varit under 15 grader om natten under hela december”.

På grund av de angivna bristerna väljer paret att flytta från lägenheten tidigare än planerat. Till handlingarna i hyresnämnden bifogar hyresgästerna en kopia av sin skriftliga uppsägning. Handlingen är daterad 30 december 2017.

Läs ocksåHan tog den "omöjliga" hyresstriden – och vann

Hyresvärden, som ställer sig frågande till de påstådda bristerna i lägenheten, hävdar att han aldrig har fått någon uppsägning. Att hyresgästerna valde att avsluta hyreskontraktet i förtid kom till hans kännedom först när hyresgästerna frågade var de skulle lämna lägenhetsnyckeln.

Eftersom värden inte har fått någon uppsägning vill han att hyresgästerna betalar hyra även för april månad. Hyresgästerna menar att de endast ska betala hyra fram till mars.

I vår möts parterna i hyresnämnden. Förhoppningen är att parterna ska komma överens efter medlingssamtal.

Läs också15 000 kronor i hyresskuld – nu åker hyresgästen ut

 

Fakta: Tänk på det här vid en uppsägning

Säg upp ditt hyreskontrakt i rätt tid, du bör även skicka uppsägningen i ett rekommenderat brev.

Skickar du din uppsägning i ett rekommenderat brev innebär det att du har sagt upp lägenheten från det datum du postade brevet och som står på kvittot. Det gäller även om hyresvärden inte löser ut det rekommenderade brevet.

Skickar du inget rekommenderat brev gäller uppsägningen den dag som hyresvärden bekräftar att uppsägningen är mottagen. Skickas uppsägningen på annat sätt och hyresvärden inte bekräftar din uppsägning är det inte säkert att uppsägningen gäller.

Uppsägningen ska innehålla uppgifter om vem som är hyresvärd, lägenhetsnummer, lägenhetens adress samt namnen på de personer som står på kontraktet. Uppsägningen ska undertecknas av kontraktsinnehavaren eller kontraktsinnehavarna.

Källa: Hyresgästföreningen

Läs också Vräkt efter vanvård i Varberg Störde grannarna – sägs upp Vädjade om en andra chans men förlorar lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.