Annons

Kristianstadsbo hyrde ut till dottern – riskerar hyreskontrakt

Kristianstad En granne tipsade om att hyresgästen i Kristianstad hyrde ut sin bostad till sin dotter. Nu har värden sagt upp kvinnans hyreskontrakt.
Kvinnor som skakar hand.
Foto: Gry Ellebjerg
Kvinnan i Kristianstad flyttade ihop med sin partner och hyrde ut sin bostad i andrahand till sin dotter. Hyresgästen saknade tillstånd från värden och har nu blivit uppsagd.

Det var boende i huset som tipsade hyresvärden om att hyresgästen inte längre bodde i bostaden. Enligt de handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Malmö är det istället kvinnans dotter och hennes sambo som bor på adressen.

Värden har tidigare godkänt andrahandsuthyrning till dottern under ett år men det var för fem år sedan. När värden fick reda på att uthyrningen hade fortsatt trots att tillståndet hade löpt ut skickades en rättelse till hyresgästen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Eftersom hyresgästen inte omedelbart flyttade tillbaka till sin bostad sades hyreskontraktet upp. I mitten av december möts parterna i hyresnämnden.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.