HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kritik mot att bara hyresgästerna betalar

Gävle Gävle kommun ska ordna akutboende för hemlösa. Kostnaderna täcks av de vinstpengar Gavlegårdarna gav kommunen i somras. Hyresgästföreningen är kritisk.

Gävles kommunala bostadsföretag, Gavlegårdarna, gav nära 10 miljoner kronor av fjolårets vinst till kommunen. Hyresgästföreningen i Gävle reagerade starkt och föreningens ordförande i Gävle Ulla-Maja Moilanen, överklagade beslutet som togs i kommunfullmäktige till Förvaltningsdomstolen.

Nu har kommunen berättat vart vinstpengarna ska gå.  Enligt Gävletidningarna ska miljonerna användas enligt följande:

Annons
Läs ocksåHyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska låsUlla Öderyd Åberg till vänster med långt ljusbrunt hår, ljusgrå mössa och halsduk, mörk vinterjacka, blåjeans som är upprullade nertill och svarta kängor, lutar armen mot dörrhandtaget till porten. Till höger Inga-Britt Berg i ljusgrå kortare frisyr, glasögon, svart halsduk, ljusgrå yllekappa, blåjeans som är upprullade nertill och mörka sportskor. I förgrunden till vänster om dem syns baklyset, pakethållaren och sadeln på en cykel. Porten har ett elektroniskt lås och Ulla har haft problem att komma in med sin tagg.
  • 2 miljoner kronor till en fotollsplan i stadsdelen Andersberg.
  • 1,2 miljoner kronor till uppsökande arbete för att förhindra att barnfamiljer vräks.
  • 800 000 kronor till att anställa en person som ska arbeta med bostadsgarantin för studenter.
  • 600 000 kronor till akutboende för hemlösa. 

– Det är jättebra satsningar allihop men frågan kvarstår; varför är det bara Gavlegårdarnas hyresgäster som ska vara med och betala!? kommenterar Lennart Alm, styrelseledamot i Gävleföreningen.

Hem & Hyra har inte kunnat nå kommunalrådet Carina Blank (S).

Annons
Läs också Allt Nils ägde försvann i höghusbranden Cannabisförsäljning inte skäl nog för vräkning Hyresgäster varnas för att gå ner i vattenfyllda förråd ”Kan bli strömförande” Parkeringsavgifter upprör Gavlegårdarnas hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.