Annons

Kritiserad bostadsrättsombildning kan göras om

Tyresö Hyresgäster och en bostadsrättsförening har hamnat i en konflikt vid ombildning. Nu vill säljaren Tyresö Bostäder att bostadsrättsföreningen gör om köpstämman.

Tyresö Bostäder hade idag ett extrainkallat styrelsemöte om försäljningen av 152 lägenheter för 225 miljoner kronor till bostadsrättsföreningen Diamanten i Tyresö.
– Eftersom det finns misstanke om att allt inte gått rätt till vid köpstämman rekommenderar styrelsen dem att göra om köpstämman. Jag tror de lyssnar på oss, säger Olle Chevalier, ordförande i Tyresö Bostäder.

Styrelsen beslutade också, att precis som flera andra bostadsbolag, ha med en representant från bostadsbolaget, vid köpstämmor från och med nu.
– Det är obehagligt att det finns misstanke om att allt inte gått rätt till vid köpstämman och vi har lärt oss en läxa här. Det här vill vi undvika i framtiden, säger Olle Chevalier, (M) och ordförande i Tyresö Bostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vad händer om de inte vill göra om stämman?
– Då får vi utreda hur vi ska gå vidare, säger Olle Chevalier.

Kristina Folkesson, (S), som också sitter i Tyresö Bostäders styrelse har hela tiden varit kritisk till försäljningen och är nöjd med dagens beslut.
– Det ligger i allas intresse att det går rätt till och inte finns misstanke om oegentligheter. Gör inte bostadsrättsföreningen om stämman driver jag kravet att stämman ska göras om på nästa styrelsemöte den 24 september, säger hon.

Annons

Hyresgästen Eva Östblom, en av ombildningskritikerna, är nöjd med beskedet från Tyresö Bostäder.
– Men styrelsen borde krävt att köpstämman ska göras om och inte bara rekommendera det. Nu hoppas jag att bostadsrättsföreningen följer rekommendationen, säger hon.

Läs ocksåBolag skrotar vindkraftssatsning – vindkraftverk brann upp

Patrick Appelgren, ordförande i bostadsrättsföreningen Diamanten, vet inte om de kommer att följa rekommendationen.
– Vi måste ha ett styrelsemöte först, men det finns inget som stämmer i anklagelserna om fusk. Jag vill ombilda  för att jag tror det blir bättre om vi köper än om Tyresö Bostäder fortsätter äga det. Det har varit min drivkraft från början att tillsammans värna och rusta upp detta område säger han.

Idag lämnar hyresgäster också in en ansökan till Nacka tingsrätt där de stämmer bostadsrättsföreningen för att allt inte gått rätt till vid köpstämman. Hyresgästerna kräver att tingsrätten upphäver beslutet från köpstämman där det blev en majoritet för en ombildning.

Annons

– Vi har inga ekonomiska muskler, men vad ska man göra, kommer det en stämning så gör det, säger Patrick Appelgren.

Läs ocksåBolag bjöd på dyra viner och magdans
Läs också Dörraffär gick inte i lås - bolag krävs på miljoner Tyresö Bostäder höjer hyran 2 procent Tyresö Bostäder tar bort inkomstkrav

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.