Annons

Kritiserade intygsgivare får inte ombilda

Norrtälje Kammarrätten stoppar två kända intygsgivare från att jobba med bostadsrättsombildningar. Men intygsgivarna tänker överklaga beslutet.

Kammarätten går på Förvaltningsrättens linje och ger Boverket rätt när de under 2010 stoppade Christer Bohman och Björn Rydén från att jobba som intygsgivare genom att ta ifrån dem deras behörighet.
– Jag tycker Kammarätten har fel och vi kommer att överklaga till Högsta förvaltningsdomstolen. Jag tänker inte återuppta arbetet med att jobba med ombildningar även om vi får rätt utan det handlar om att vi vill återupprätta vår heder, säger Christer Bohman.

Jag får telefonsamtal från människor som köpt sin lägenhet och sedan känner sig lurade för att avgiften måste höjas rejält för att den ekonomiska planen som användes vid ombildningen var felaktig. Känner du igen den bilden?
– Nej, jag tror inte det är ett stort problem. Men visst ”shit happens”, säger Christer Bohman.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Boverkets kritik mot intygsgivarna handlar om att de har intygat flera ekonomiska planer utan att haft tillräckligt bra underlag. Bland annat har de intygat den ekonomiska planen för det omskrivna konkursprojektet i Norrtälje där det gamla stadshotellet skulle bli bostadsrätter.
– Vi kunde ha gjort en bättre och tydligare ekonomisk plan. Men problemet är att det var saker som vi inte hade kontroll över som gjorde att det gick åt skogen för en av de här bostadsrättsföreningarna, säger han.

Annons
Läs också Hyresgästföreningen anmäler fyra ombildningar Intygsgivare får inte fortsätta ombilda Fler bostadsrättsombildare anmäls Intygsgivare varnas efter anmälan från hyresgäst Ombildningsskandal ledde till miljonskadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.