HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fler bostadsrättsombildare anmäls

Stockholm Alltfler som ombildat hyresrätt till bostadsrätter känner sig lurade. Förra året fördubblades antalet anmälningar till Boverket.

De senaste fem åren har Boverket fått in cirka 4 anmälningar per år. Men förra året anmäldes 8 intygsgivare som hjälpt till vid ombildningar i Sverige. Intygsgivarna godkänner den ekonomiska kalkyl som ligger till grund för en bostadsrättsombildning.

– Att antalet anmälningar har ökat kan vara en effekt av att vi har återkallat licensen för två intygsgivare och att det skrivits om det, säger Annette Martinsson Lindsten jurist på Boverket.

Annons
Läs ocksåKritiserade intygsgivare får inte ombilda

Yvonne Borgecrona, jurist på Boverket ser en annan tydlig effekt av Boverkets beslut att sparka två intygsgivare 2010.

– Vi ser en stor ökning av antalet telefonsamtal från personer som ska anlita en intygsgivare och som ringer och vill kontrollera om personen har några anmärkningar eller är varnad, säger hon.

Annons
Läs också Hyresgästföreningen anmäler fyra ombildningar Intygsgivare får inte fortsätta ombilda Intygsgivare varnas efter anmälan från hyresgäst Ombildningsskandal ledde till miljonskadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.