HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kronetorpstadens utveckling innebär stora utmaningar

Burlöv Burlövs kommun växer så det knakar. Ett helt nytt bostadsområde byggs och invånarantalet beräknas ha ökat med en tredjedel när det är utbyggt.
Kerstin Torseke Hultén arbetar som planchef vid Burlövs kommun.
Foto: Fredrik Rubin
Kerstin Torseke Hultén arbetar som planchef vid Burlövs kommun.

Arbetet med att bygga ett helt nytt bostadsområde, Kronetorpstaden, med över 3000 bostäder, har inletts i Burlöv. Ett stort projekt i landets näst minsta kommun, sett till ytan.
– Redan idag pågår planarbetet för det nya badhuset samtidigt som företaget Kronetorp Park redan satt spaden i jorden, säger Kerstin Torseke Hultén, planchef vid Burlövs kommun.

Att det är just på Kronetorpsområdet som det byggs har sina förklaringar. I samband med att stambanan byggs ut till fyra spår mellan Lund och Malmö, kommer Burlövs centralstation att byggas ut.
– Den kommer att ha fler tåg som stannar än idag och direkt anslutning till Köpenhamn. Stationen blir navet kring vilket vi planerar, säger Kerstin Torseke Hultén.

Annons
Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.

Planeringen av området utgår från en arkitekttävling som vanns av Nyréns arkitekter. Att bygga bort bostadsbristen är önskvärt, men uppgiften kommer med flera utmaningar.
– Vi måste hitta en byggtakt som samhället i övrigt mäktar med. Det måste finnas skolor och infrastruktur som möjliggör för människor att leva ett gott liv i området. Att öka invånarantalet med en tredjedel innebär stora utmaningar, säger Kerstin Torseke Hultén.

Annons
Läs också Så snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?” "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.