Annons

K/S Sweden vill att hyresgäster köper

Sandviken ​Jan Andersson, konsult med uppdrag att sälja K/S Swedens fastigheter, tycker att det vore bäst om hyresgästerna tog över fastigheterna i Österfärnebo. I Sandviken är en affär redan på gång.

​Jan Andersson har uppdraget att sälja så många som möjligt av K/S Sweden Real Estate Portfolios fastigheter från Finspång i söder till Strömsund i norr. Inom den närmaste tiden ska ett möte hållas med de 12 hyresgäster som bor i kvarteret Storhammaren i Sandviken.

– De boende där vill själva köpa husen. Blir inte ett sådant köp av kan vi hjälpa dem att bilda en bostadsrättsförening. Det vore bäst för alla, säger Jan Andersson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

K/S Sweden har flera fall uppe i olika hyresnämnder och Jan Andersson låter förstå att mycket tid går åt till att ha kontakter med dem och med Hyresgästföreningen. Han medger också att K/S Sweden inte kommer att göra mer underhåll än att de undviker tvångsförvaltning av sina fastigheter.

Annons

I Österfärnebo där K/S Sweden har ett större bestånd lägenheter finns två intresserade köpare som är villiga att ta över men innan det blir någon affär ska Jan Andersson träffa hyresgästerna och höra om de vill ta över själva.

– Det skulle bli billigare för hyresgästerna om de bildade bostadsrättsförening. Priset kommer att bli lågt för som jag förstått det är fastigheterna illa underhållna. Jag hoppas på ett möte med dem så snart det går.

Annons
Läs ocksåNär ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning”En man och en sopbild.

Jan Andersson försäkrar också att snöskottningen i Österfärnebo nu ska fungera. De gamla skulderna till snöröjarna är betalda och man ska skriva ett avtal med förskottsbetalning för årets arbeten.

Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.