Annons

Kungälvsbostäder tvingas åtgärda väggar fulla av hål

Kungälv Ett extremt stort antal hål. Det fann hyresnämnden i väggarna vid ett besök i lägenheten i Kungälv. Nu måste värden göra något åt dem.

Hyresgästen flyttade in i sin tvåa i Kungälv i november förra året, efter ett lägenhetsbyte. Hallväggen var då full av hål efter Mollyplugg, och tapeten hade skavmärken. Även i badrummet var väggen perforerad av ett 50-tal plugghål. Dessutom hade ytskiktet gulnat.

Också i sovrummet hittade den nya hyresgästen hål efter plugg och gardinuppsättningar, och tyckte att det var hyresvärdens sak att låta den tidigare hyresgästen göra i ordning efter sig.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men hyresvärden, kommunägda Stiftelsen Kungälvsbostäder, menade att hyresgästen visste vad hon bytte till sig och att hon därmed övertog lägenheten i befintligt skick. Att en vägg är full av hål stör ju inte dess funktion, resonerade bostadsbolaget. Någon omtapetsering var heller inte aktuell förrän om tidigast fem år.

Annons

Men hyresnämnden ger nu hyresgästen rätt på nästan alla punkter. Efter att ha besökt lägenheten konstaterar nämnden att antalet hål i hallen och badrummet är ”extremt stort”, och långt ifrån det normala slitage som man kan räkna med efter tidigare hyresgäster.

Väggarna i de båda rummen är helt enkelt så skadade att bostadsbolaget åsidosatt sin underhållsskyldighet, anser hyresnämnden. Därför kräver man att Kungälvsbostäder gör något åt de håliga väggarna, genom ett så kallat åtgärdsföreläggande. Senast i augusti ska arbetet vara utfört.

Annons
Läs ocksåEva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med denTvådelad bild: Till vänster Caroline Pettersson och Eva Byegård i vinterjackor, till höger Eva Byresgårds uteplats med en blommande rosa dahlia i förgrunden bakom ett trästaket. Rikshem ansökte till hyresnämnden om att få ta bort deras uteplatser.

Märkena i sovrummet bedöms dock vara normalt slitage, vilket inte kräver omedelbara åtgärder från hyresvärden.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Därför fick Eva en hyressänkning och Allan en höjning – så går det när rätten prövar nivån Så fick Eva sin hyra halverad i rätten: ”Jag har inte kunnat smälta det” Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.