HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kungälvsbostäder tvingas åtgärda väggar fulla av hål

Kungälv Ett extremt stort antal hål. Det fann hyresnämnden i väggarna vid ett besök i lägenheten i Kungälv. Nu måste värden göra något åt dem.

Hyresgästen flyttade in i sin tvåa i Kungälv i november förra året, efter ett lägenhetsbyte. Hallväggen var då full av hål efter Mollyplugg, och tapeten hade skavmärken. Även i badrummet var väggen perforerad av ett 50-tal plugghål. Dessutom hade ytskiktet gulnat.

Också i sovrummet hittade den nya hyresgästen hål efter plugg och gardinuppsättningar, och tyckte att det var hyresvärdens sak att låta den tidigare hyresgästen göra i ordning efter sig.

Läs också Hyresvärd tvingas backa om hyreshöjning

Men hyresvärden, kommunägda Stiftelsen Kungälvsbostäder, menade att hyresgästen visste vad hon bytte till sig och att hon därmed övertog lägenheten i befintligt skick. Att en vägg är full av hål stör ju inte dess funktion, resonerade bostadsbolaget. Någon omtapetsering var heller inte aktuell förrän om tidigast fem år.

Men hyresnämnden ger nu hyresgästen rätt på nästan alla punkter. Efter att ha besökt lägenheten konstaterar nämnden att antalet hål i hallen och badrummet är ”extremt stort”, och långt ifrån det normala slitage som man kan räkna med efter tidigare hyresgäster.

Väggarna i de båda rummen är helt enkelt så skadade att bostadsbolaget åsidosatt sin underhållsskyldighet, anser hyresnämnden. Därför kräver man att Kungälvsbostäder gör något åt de håliga väggarna, genom ett så kallat åtgärdsföreläggande. Senast i augusti ska arbetet vara utfört.

Läs också Riskerar vite på 200 000 kronor efter vanskötsel

Märkena i sovrummet bedöms dock vara normalt slitage, vilket inte kräver omedelbara åtgärder från hyresvärden.

Läs också Hovrätten tar inte upp fall med låsta portar Hovrätten tvingar privatvärd att samarbeta Sebilas hem är täckt av svart sot

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.