Annons

Kuststaden tar över 124 lägenheter i Västervik

Västervik På måndag tar Kuststaden över nio fastigheter i Västervik. Säljaren av de 124 lägenheterna är Svenska bostadsfonden.

Kuststaden finns sedan tidigare i Oskarshamn och Visby, men satsar nu på att etablera sig även i Västervik. Köpeavtalet med Svenska bostadsfonden skrev på för några veckor sedan och köpesumman är hemlig.

På måndag 2 juni tar Kuststaden över ekonomi, administration och förvaltning när det gäller fastigheterna som ligger relativt centralt samt i norra delen av staden.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Kuststaden har enligt vd Patrick Johansson identifierat en del underhåll som behöver göras, bland annat målning.

– Vi hoppas kunna förvalta minst lika bra som Svenska bostadsfonden, säger han.

Bolaget vill gärna expandera ytterligare.

Annons
Läs ocksåOro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre"Ann-Christin Berntsson och GlennRisto på Lantsågen i Trollhättan.

– Vi finns i Oskarshamn, Visby och Västervik nu. Vi är nöjda med det, men vi vill gärna ha fler fastigheter i de här städerna.

Säljaren Svenska bostadsfonden har som strategi att se över sitt fastighetsinnehav då de ägt fastigheterna i sex till tio år, berättar vd Lars Swahn.

– När vi ägt fastigheterna i sex till tio år tittar vi på om vi ska utveckla det området eller koncentrera på andra områden, säger han.

Läs ocksåHyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig

Han tycker att köparen Kuststaden är bra.

– Vår gemensamma bedömning är att de kommer att ha en effektivare förvaltning och de har dessutom lokal närvaro. Det gynnar hyresgästerna, dem och oss.

Annons

Han betonar särskilt vikten av den lokala närvaron i relationen till hyresgästerna.

– Jag tror att det blir ännu bättre nu.

Hyresgästerna har fått information om ägarbytet och både säljare och köpare hoppas på att de knappt kommer att märka något av detta.

Läs också Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över Hyresgästernas fråga till politikerna - Vill ni ha ett Lysekil enbart för sommargäster?

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.