Annons

Kvinna hittad död i förråd – inneboende vräks

Stockholm En kvinna har hittats död i ett källarförråd på Kungsholmen. Hur det gått till utreds av polisen. Samtidigt ockuperar hennes kvinnliga inneboende lägenheten.
Foto: Roger Rosenlund
Hyresgästen hittades död i ett källarförråd. Nu har hennes inneboende ockuperat lägenheten och vägrar flytta ut. Obs, bilden har ingenting med platsen att göra.

Tragedierna har följt tätt på varandra i den lilla familjen om två kvinnor och en dotter, på Kungsholmen i Stockholm. 2016 avled den nu döda kvinnans hustru i sjukdom. Ett halvt år senare flyttade en ny kvinna in varvid ett inneboendeavtal upprättades. Och det är mellan de två kvarvarande personerna det nu uppstått en tvist. Vem som har rätt till lägenheten, en trea om 134 kvadratmeter – dottern, eller den inneboende.

Försöken att få ut den inneboende som i dagsläget ensam disponerar lägenheten drivs både som ett avhysningsärende i tingsrätten och som en uppsägning i hyresnämnden. Den inneboende kvinnan vägrar nämligen att flytta ut, och under tiden den rättsliga processen dröjer vill hon heller inte betala någon hyra. Enligt värden ockuperar hon nu lägenheten.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Den 26-åriga dottern är konstaterad som ensam dödsbodelägare och har kommit överens med hyresvärden om att få byta lägenheten mot något mindre och mindre kostsamt. Månadshyran för trean är på 13 295 kronor. Den inneboende å sin sida hävdar att hon levde som sambo med den nu döda kvinnan och att de hade planer på att gifta sig. I ansökan till hyresnämnden i Stockholm uppger dock anhöriga att den döda kvinnan i själva verket försökt få den inneboende att flytta från lägenheten, men misslyckats. Det har heller aldrig funnits någon hindersprövning för äktenskap och den inneboende var dessutom gift med en annan kvinna vid tiden för inflytt. Det gör, enligt dottern genom dödsboets ombud, att hon omöjligtvis kan ha varit sambo enligt sambolagens bestämmelser.

Annons

Och det finns fler besvärande omständigheter för den inneboende. Förutom hyresskulden som för närvarande uppgår till nästan 40 000 kronor har hon 146 betalningsanmärkningar och skulder hos kronofogden på ungefär en halv miljon kronor – ställda i något av de elva namn hon bytt till sedan 1999. Dessutom tjänade hon enligt deklarationen 2017 så lite pengar att den totala summan inte räckt till halva årshyran.

Vad det var som orsakade kvinnans död i lägenhetsförrådet har utretts under skarp sekretess. Dödsorsaken har varit oklar och polisen har inte ens avslöjat vilket brott som rubricerar förundersökningen.

Annons
Läs ocksåVräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder”
Läs också Kvinna satt i fängelse och lät sin mamma bo i lägenheten – förlorar kontraktet Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.