Annons

Läckande kran och misär vräker Vårgårdabo

Vårgårda I två år läckte kökskranen och bostaden var ren misär med mögel och fuktskador. Resultatet är en totalförstörd lägenhet. Nu vräks Vårgårdabon efter 20 år.

Läckaget avslöjades när grannen fick problem med fukt bakom sin köksbänk. När det skulle undersökas varifrån vätan kom upptäcktes den läckande kökskranen. Och det var ingen ny skada. Firman som sökte efter läckan konstaterar att kranen saknade packning och troligen stått läckt i två år.

I mannens lägenhet var köksskåpen helt förstörda av fukt. Men det stoppade inte där. Läckaget har gått ut i golven, men i beskrivningen från bostaden står det att det inte gick att undersöka då hela bostaden var så belamrad med skräp och sopor att det inte gick att se. Fastighetsägaren beskriver det som att lägenheten var överfylld med lösöre och i ett ”misärt tillstånd”.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Fastighetsägaren visar också bilder på en bostad full av mögel och skräp. Hyresgästen har stängt av ventilationen med strömbrytaren i elcentralen vilket lett till mikrobiell påväxt och svartmögel som ett svart täcke över all inredning.

Annons

Värden har försökt att få hyresgästen att rätta till felen, men denne har inte gjort något åt misären och därför har ärendet gått till Hyresnämnden för att få mannen att flytta. Och hyresnämnden ger värden rätt att säga upp hyresgästen med motiveringen att denne vanvårdat lägenheten, inte anmält vattenläckan och inte åtgärdat misären. Nämnden skriver i sitt beslut att hyresgästen genast ska flytta ut från lägenheten med tillhörande lägenhetsförråd.

Det företag som anlitats för att åtgärda felen i den vattenskadade lägenheten skriver att badrummet måste rivas i sin helhet. Köksskåp och golvkonstruktion i kök, hall och sovrum måste rivas upp. För övrigt är det oklart hur mycket som måste rivas, då skadorna inte kan ses på grund av allt skräp. Hela lägenheten måste också avfuktas innan något kan återställas.

Annons
Läs ocksåBadrum i hyresnämnden

Även grannlägenheten kräver reparation efter vattenläckan.

Läs också Ove kämpar för sitt hem i Kungshamn Hyresvärden betalade inte elräkningar – Gabriel fick duscha i kallvatten Kvinna satt i fängelse och lät sin mamma bo i lägenheten – förlorar kontraktet Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.