HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Låg hyreshöjning för 2 200 hushåll i Landskrona

Landskrona Nu är hyresförhandlingen mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna Syd klar. I genomsnitt höjs hyran med 0,33 procent.

Nu har Hyresgästföreningen Region norra Skåne och Fastighetsägarna Syd kommit överens om nästa års hyror för 2 200 privatägda hyreslägenheter i Landskrona. Årets uppgörelse är en ramöverenskommelse med hyreshöjningar mellan 0-0,5 procent.

I genomsittet höjs hyran med 0,33 procent. Det betyder att om du betalar 6 000 kronor i hyra får du en hyreshöjning på 20 kronor i månaden.

Läs ocksåJan-Åke får betala när det brinner - unik hyreshöjning i LandskronaJan-Åke Linderoth och huset på Koppargården som brann.

Enligt Peter Olsén, förhandlar vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne, är det en ramöverenskommelse. Nästa steg blir förhandlingar på lokala nivåer för olika fastigheter i Landskrona.

Annons

− Vi är nöjda med nivåerna. Vi har fått gehör för att det ska vara låga hyreshöjningar och för att det är hyresgästerna år.

Här kan du läsa allt om 2016 års skånska förhandlingar.

Annons
Läs ocksåUnik dom: Hyresvärden får rätt mot småbarnsfamilj utan toalett
Läs också Värden stoppade renoveringen - Johanna och Christoffer har levt utan toa i fyra månader Corona tog Susannes inkomst - sen kom tunga beskedet från värden Bjarne såg på när hans hem förstördes av elden - polisen misstänker mordbrand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.