HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Låga räntor och låg inflation ligger bakom hyresuppgörelsen i Laholm

Laholm Laholmshem ville ha 2,47 procent i hyreshöjning men fick 1,65. Låg inflation och låga räntor ligger bakom uppgörelsen.

Den första januari nästa år höjs hyrorna i Laholmshem med 1,65 procent i genomsnitt. Om du har en hyra på 5 000 kronor innebär det en hyreshöjning med 83 kronor. Hyresgästföreningens förhandlare Jim Johansson säger i ett pressmeddelande att uppgörelsen ligger på en lägre nivå än tidigare år.

− Uppgörelsen ligger på en nivå vi kan vara nöjda med och i nivå med övriga uppgörelser i regionen. Uppgörelsen ligger också på en lägre nivå än tidigare år. Detta är motiverat utifrån bland annat låga räntor och låg inflation.

Annons
Läs ocksåPrivatvärdar i Varberg toppar hyreskraven i Halland – yrkar på 9,56 procentI Varberg vill Derome Fastighet och en rad andra privatvärdar höja hyrorna med 9,56 procent i januari. Halmstads kommunala hyresvärd HFAB har presenterat ett utgångsbud på 5,5 procent.
Annons
Läs också Så mycket höjer halländska värdar hyran 2022 – hela listan Sparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner Ett nytt sätt att bo i hyresrätt – villaliv på 35 kvadrat Så säkras tryggheten när oron sprider sig i bostadsområdet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.