Annons

Lägenheter i stället för förskola

Kiruna På Jägarskoleområdet i Kiruna ska det byggas 16 lägenheter. LKAB Fastigheter räknar med byggstart i augusti.

Sommaren 2014 brann byggnaden som innehöll Vita viddernas barnskola och förskolan Fjället på Jägarskoleområdet i Kiruna ned. Verksamheterna behövde snabbt nya lokaler och det löste sig också. Det betyder att marken där skolbyggnaden stod är ledig.

LKAB Fastigheter har redan tidigare byggt ett 70-tal lägenheter på Jägarskoleområdet. Nu kompletteras dessa med ytterligare 16 lägenheter, en mix av tvåor och treor. Byggstarten beräknas till augusti och bostäderna ska bli klara till oktober 2016.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Just nu inväntar vi bygglov som beräknas vara klart i början av juli. Arbetet med grundläggningen planeras starta i augusti, säger Tomas Lindgren, projektchef hos LKAB Fastigheter.

Annons
Läs också Katastroffilmen skrämmer inte Kirunaborna: "Vi lever med en oro, men inte för att ramla ner i nåt hål" LKAB bygger 5000 nya skyddsrumsplatser i Kiruna Rolf, 53, från Muodoslompolo gör succé på sociala medier Fem kulturbyggnader med bostäder ska flyttas Efter pappans död får Daniel inte bo kvar i gemensamma lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.