Annons

Laholm har Hallands dyraste hyror

Laholm Många moderna lägenheter med hög standard gör att Laholmshem har högst snitthyror i Halland. Samtidigt är hyresgästerna nöjda med sin värd.– Det viktigaste är vad man får för sin hyra och jag tycker vi får bra valuta för pengarna vi betalar, säger Peo Mattsson.
Tillsammans med sin fru Inger hyr han en trerumslägenhet på 74 kvadratmeter på Malörtsgången i Laholm.
 
Hyran är cirka 7 000 kronor i månaden och då är även hushållselen inräknad i avgiften.
Både Peo och Inger är överens om att deras lägenhet håller en hög standard. För drygt fyra år sedan  flyttade de till Laholm efter att ha bott i egen villa i 34 år i Skillingaryd.
 
– Vi tycker faktiskt inte vi kan bo bättre än vi gör nu. Lägenheten har allt vi behöver och vi trivs jättebra i området där vi bor, säger Inger Mattsson.
Under flera år har Laholmshem hamnat i topp bland kommunägda bostadsbolag med minst klagomål från sina hyresgäster.
 
– Vi jobbar medvetet för att  våra hyresgäster ska känna sig nöjda med sitt boende och servicen som behövs för att allt ska fungera, säger Ingvar Folkesson, som är vd för Laholmshem.
Förutom att bostadsbolaget har ett antal relativt nybyggda lägenheter med hög standard har de också en del äldreboenden. Dessa har hög hyra per kvadratmeter vilket också driver upp snitthyran, menar Ingvar Folkesson.
 
 
Så dyr är hyran hos de kommunala bostadsbolagen i Halland
Bolag                              Hyra (kr) per kvdm/år
Laholmshem                                   933
Eksta Bostads AB                          926
Falkenbergs Bostads AB            889
Halmstads Fastighets AB           865
Hyltebostäder                                795
Varbergs Bostads AB                  780
(Snitthyran 2009, källa HGF och bostadsbolagen)

Annons
Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Privatvärdar i Varberg toppar hyreskraven i Halland – yrkar på 9,56 procent Så mycket höjer halländska värdar hyran 2022 – hela listan Sparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner Ett nytt sätt att bo i hyresrätt – villaliv på 35 kvadrat Så säkras tryggheten när oron sprider sig i bostadsområdet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.