HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lämnar lägenhet efter hot mot fastighetschefer

Malmö Mannen ska ha hotat att skjuta personer på fastighetsbolaget i Malmö med en "bössa". Polisen utreder fortfarande vad som egentligen hände men redan nu har mannen gått med på att flytta.
Foto: Anders Paulsson

Mannen hyrde både en lokal och en lägenhet av hyresvärden. Nu blir det slut på det sistnämnda.

Efter att det hade uppstått en vattenskada i lokalen tidigare i år besökte en grupp på fyra personer från fastighetsägaren, bland annat två höga chefer, mannen för att genomföra en inspektion. Enligt polisanmälan ska mannen då ha blivit aggressiv och hotat besökarna med att hämta “sin bössa” och skjuta dom. Hem & Hyra har tidigare rapporterat om händelsen som inträffade i början av året och hoten ska enligt anmälan ha framförts flera gånger.

Läs ocksåFastighetsvärd fick överfallslarm efter hotöverfallslarm

Förutom polisanmälan valde hyresvärden, en av Malmös största privata, även att säga upp mannens lägenhetskontrakt efter incidenten. Åtgärden motiveras med att dödshoten är att jämföra med en allvarlig störning och att det skulle bli problematiskt med framtida kontakter med hyresgästen. I sin ansökan till hyresnämnden skrev värdens ombud att personalen är “dagligen utsatta” och ofta möter hot i sitt arbete i mötet med olika personer.

Mannen ville först inte alls flytta men har nu kommit överens med värden genom en förlikning i hyresnämnden. Nämnden har på mannens önskan gett honom en viss tidsfrist så han hinner hitta en ny lägenhet hos en annan hyresvärd.

Polisen utreder fortfarande misstankarna som rubricerats som olaga hot. Flera förhör återstår och utredarna har bland annat sökt efter bevis i form av övervakningskameror som skulle kunna ha fångat händelsen. Några sådana har så här långt inte gått att hitta.

Läs ocksåFrölundabor vill inte betala för elektroniska lås
Läs också Polisen uppmuntrar värdar till låsbyte Elitspelare besöker äldre ensamma i Umeå Värdar satsar på brandskola

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.