HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Landskronaförening är kritisk till Landskronahems ombildningsplaner

Landskrona Många kommer inte kunna bo kvar. Det är en av anledningarna till varför Hyresgästföreningen i Landskrona är emot ombildningsplanerna.

− Jag tycker inte att ett kommunalt bostadsbolag ska ombilda till bostasrätter av den anledningen att det är många som inte kommer att kunna bo kvar, säger Christer Nilsson, kassör i Hyresgästföreningen Landskrona.

− Det är många som har dåligt betalda arbeten eller som är arbetslösa eller sjukpensionärer. De bor i hyresrätter av den enkla anledningen att de inte har råd att bo i villa eller i bostadsrätt. Sen ska man komma ihåg att de kommunala bostadsboalgen en gång kom till för att alla skulle kunna ha en bostad till en rimlig kostnad.

Läs ocksåOmbildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"Anders Forsberg som är aktiv i Hyresgästföreningen har alltid tagit strid mot ombildningar. Nu har han själv köpt loss sin hyresrätt från allmännyttan i Skövde. "Inget vi efterfrågat", säger han.

Är det något område du skulle kunna se en ombildning i?

− I princip är jag emot. Men kanske i de lite finare områdena som Borstahusen och Glumslöv om alla hyresgäster är med på det. Hyrorna där är redan så höga att vem som helst inte har råd att bo där.

Annons

Har du fått några reaktioner från andra hyresgäster?

Läs ocksåStriden inte över – dragkampen om ombildningar väcker oro och hopp i Göteborg

− Ja, vi pratar om det på gården men det är ingen som vill ombilda. Man trivs så bra med att hyra. Vill man köpa en lägenhet finns ju den möjligheten.

Vad gör ni nu?

Annons

− Nu ska jag prata med styrelsen och diskutera hur vi ska agera.

Läs ocksåMaktskifte stoppar ombildningar i GöteborgHyresgästföreningen har i flera år protesterat högljutt mot planerna på att ombilda tusentals kommunala hyresrätter till bostadsrätter. Tarja Jokinen i Hjällbo är en av de hyresgäster vars hus varit till salu.

Läs även: Landskronahem står inför ombildningsprocess

Läs också Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.