Annons

Landskronahem tar över stadens förvaltning

Landskrona Landskrona stad vill effektivisera fastighetsskötseln i staden. Därför beslutades det idag att Landskronahem blir den som får samordna merparten av stadens fastighetsskötsel.
Foto: Gry Ellebjerg
Landskronahem tar över stadens fastighetsförvaltning.

Det är kommunstyrelsen som tagit ett inriktningsbeslut om att merparten av stadens fastighetsskötsel ska hamna i knäet hos Landskronahem.

‒ Landskronahems kärnverksamhet är fastighetsförvaltning och de är därför den naturliga parten att förvalta stadens bestånd. Genom detta beslut tar staden ett helhetsgrepp om fastighetsförvaltningen. Det kommer att leda till att vi utnyttjar våra resurser på ett bättre sätt, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Idag ägs Landskrona stads fastighetsbestånd av Landskronahem, teknik- och serviceförvaltningen, mark- och exploateringsenheten samt fritids- och kulturförvaltningen.

Annons

Syftet med inriktningsbeslutet är att förvaltningen av de fastigheter som staden hyr och äger ska effektiviseras.

I beslutet föreslås även att Landskronahem tar över den personal som Landskrona fastighetsavdelning idag förfogar över. Fritids- och kulturförvaltningens fastigheter berörs inte av inriktningsbeslutet.
Nu ska fastighetsförvaltningen utreda konsekvenserna av ett överförande av fastighetsförvaltningen. Ett förslag till beslut ska läggas fram senast den 1 maj 2017.

Annons
Läs ocksåDärför hamnar problemområdets nota på hyran: ”Nu gäller det att se upp”
Läs också Jan-Åke får betala när det brinner - unik hyreshöjning i Landskrona Landskronahem kan frysa sin bostadskö Miljardsatsning i rullning - men har folk råd att bo kvar? Landskronahem blir granne med hyresgästerna på Karlslund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.