Annons

Lång väntan på nytt Hudikbygge

Hudiksvall ​Länsmuseet och Hudiksvallsbostäder har olika uppfattning om Frälsningsarméns gamla hus på Kungsgatan i Hudiksvall. Museet vill bevara medan bostadsföretaget vill riva och bygga nya bostäder.

​Hudiksvallsbostäder köpte Frälsningsarméns fastighet när verksamheten där lades ned 2007. Nu söker man rivningslov men har ännu inte fått något svar från kommunen i frågan.

– Jag vågar varken hoppas eller tro att vi får riva och bygga nytt. Men jag vet att sådana här beslut tar alltid tid, säger Hudiksvallsbostäders vd Nils-Erik Blomdahl.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Om länsmuseet fick bestämma skulle huset bevaras. Men det är inte en åsikt som Nils-Erik Blomdahl delar:

Annons

– Jag vet inte vad museets krav kan innebära men jag delar inte uppfattningen att huset bör bevaras. Det är ju till exempel eternitklätt nu.

Hudiksvallsbostäder vill efter att man rivit Frälsningsarméns hus bygga 15 kompakta lägenheter på vardera 43 kvadratmeter.

Annons
Läs ocksåFördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”Nathalie Lundberg, halvkroppsporträtt, står med vit vinterjacka och långt hår på sin oskottade parkeringsplats som hon har sagt upp. I bakgrunden till höger en P-skylt, till vänster ett höghus med sol på, i mitten två träd och en envåningsbyggnad. Längre bak bostadshuset i tegel. Höjda parkeringsavgifter är ett av många sätt ränteläget påverkar hyresgästers vardag.

– Vi behöver centrala lägenheter och de vi planerar på Kungsgatan kommer att få öppna planlösningar och skulle passa utmärkt som ungdomsbostäder, säger Nils-Erik Blomdahl.

Läs också Bostads-vd sparkas efter ny bilskandal i Hälsingland Nye hudikchefen om makt och goda livsmiljöer Ett nytt sätt att bo i hyresrätt – villaliv på 35 kvadrat Efter byamötet: Nu drar de igång grannsamverkan i Friggesund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.