Annons

Låt värden besiktiga – spara pengar

Nyheter Fönstren gapar tomma, möblerna är borta, men städningen är långtifrån perfekt. En städfirma tas in för att ta hand om kvarglömda brödsmulor och hyresgästen som flyttat får betala.
Foto: Johanna Stenius
Susanne Limström är kvartersvärd på Uppsalahem och van att besiktiga flyttstädningar. Här tipsar hon om ställena som ofta glöms bort. Klicka på bilden för att göra den större.

Varje månad får omkring 180 av kommunala Uppsalahems lägenheter nya hyresgäster. Det innebär lika många flyttstädningar.

Susanne Limström är kvartersvärd och huvudstädansvarig för områdena Tuna backar och Fyrisvallen. Genom åren har hon sett skiftande nivåer på flyttstädningen: alltifrån den pedantiska som knappt lämnat ett spår efter sig, till dem som lämnat både matrester i kylen och strumpor bakom radiatorerna efter sig.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

För att förhindra otrevliga överraskningar har Uppsalahem ändrat rutinerna. När en uppsägning dimper ner hos bolaget kommer alltid Susanne eller någon av hennes kolleger och besiktar lägenheten. Ett av syftena är att fånga upp dem som har det väldigt ostädat hemma och där man kan misstänka att flyttstädningen inte kommer att vara hundraprocentig.

Uppsalahem erbjuder även alla som flyttar ut en städbesiktning. Blir något underkänt finns chans att rätta till. Oftast är det städfirman som missat något. Omkring 90 procent väljer nämligen att anlita hjälp till flyttens kanske jobbigaste moment.
– Vi har funderat på att handla upp en städfirma som hyresgästerna kan anlita via Uppsalahem, säger Susanne Limström.
Till dig som tänkt städa själv tipsar Susanne om de ställen som ofta glöms bort. Läs Hem & Hyras pappersutgåva nr 7, 2014.

Annons
Läs också Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Så slipper ni bråka om stök när ni flyttar ihop: ”Spara in på egen tid” Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.