Annons

Lekplatsen på Sörbyvägen dröjer

Örnsköldsvik Det är många unga i Sörliden i Örnsköldsvik som har sett fram emot den utlovade lekplatsen som skulle stått klar till sommarlovets början, men bygget är försenat och Övikshem går nu ut offentligt för att beklaga dröjsmålet efter att arga föräldrar hört av sig.

I augusti ifjol revs den gamla lekplatsen på Sörbyvägen. Kvar blev en hög grus.
Nu när sommaren har kommit och löftet om en ny lekplats inte har infriats tycker Arne Bengtsson att det är dags att göra något.

– Kommunens bostadsbolag säger sig erbjuda trygghet, engagemang och nytänkande. Det gäller inte barnen i Sörliden. När deras sommarlov börjar, ligger det en grushög där det skulle stå en lekplats. De stora hyreshusen norr om Sörbyvägen i Ö-vik är barnrika. Många föräldrar där är arbetslösa och har inte råd med spännande semesterresor i sommar. Behovet av lekplats är jättestort, skriver han i en insändare till Örnsköldsviks Allehanda.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Lars Österlund, vd på Övikshem, svarar på kritiken.

– Vi beklagar att vår nya lekplats på Sörbyvägen 13 inte blir klar till sommarlovets början men vi arbetar intensivt för att färdigställa den och vår ambition är att den ska bli klar under juli månad, skriver Österlund i ett gensvar.

Annons

Fram till dess att den nya lekplatsen blir klar välkomnas områdets barn istället till lekplatserna på Sörbyvägen 7 och den tillfälliga lekplatsen som anläggs vid Sörbyvägen 19.

Läs ocksåHyresgästföreningen kritiska efter granskning – "Går inte blunda för hur det ser ut"Märövägen

– Båda är lekplatser som nås utan att behöva korsa Sörbyvägen. Som hyresvärd ansvarar vi för trygghet och säkerhet i och runt lekplatserna. En fråga som vi sätter stort värde på och prioriterar högt.

Den nya lekplatsen på Sörbyvägen 13 är en del i ett större samverkansprojekt tillsammans med Örnsköldsviks kommun, Sörliden-Valla Samverkansförening och Sörlidenskolan.
Övikshem satsar extra resurser för att skapa fler mötesplatser i bostadsområdet Sörliden.

Annons

– Vi värdesätter också de nya idéer som tagits fram tillsammans med hyresgäster på området och Hyresgästföreningen i planeringen av den nya lekplatsen. Genom samverkan, vilket ibland innebär att planering och projektering tar lite längre tid, kan vi nå ett ännu bättre resultat, avslutar Österlund.

Läs ocksåSvartbyggen och skrämda hyresgäster: Grillkungen i blåsväderJon Magnusson (t.v) är en av hyresgästerna i Ulrik Lindelövs (t.h) hyreshus på Märövägen i Alingsås där svartbyggen byggts i källaren.
Läs också Här är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt" Här är hyresvärdarna med flest kameror - nästan varannan skaffar fler: "Efterfrågas starkt" Så blir kameror ett vapen för att vräka dig - Susanne rädd att värden filmar: "Kanske tittar nu"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.