Annons

LG Söderberg blir först i Örebro att införa Huskurage

Örebro Hyresvärden LG Söderberg bestämde sig direkt. De nappade på Vänsterpartiets tips om att införa Huskurage.

I går kunde Hem & Hyra berätta att Vänsterpartiet under dagen sänt en julhälsning till kommunens största privata hyresvärdar och Öbo.

Julhälsningen bar med sig en önskan om att bostadsbolagen ska införa policyn Huskurage.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Policyn innebär att bostadsbolag tar ställning mot våld i nära relationer och uppmanar sina hyresgäster att ringa på och kontakta polis vid misstanke om våld i hemmet. 

Annons

LG Söderberg fastigheter bestämde sig direkt för att anta policyn och blir därmed först i Örebro län. I Värmland har fem bostadspolag redan antagit policyn.

– Självklart är vi med på det! Jag hade inte hört talas om detta innan men när jag läste om det tyckte jag det var självklart att vi ska vara med. Det är ett stort samhällsproblem och om vi med så här enkla medel kan vara med och göra något så ska vi det, säger Oscar Söderberg på LG Söderberg fastigheter.

Läs ocksåTusentals äldre hålls kvar i sitt hem mot sin vilja – Ingrid, 93: "Jag vill inte bo här ensam tills jag dör"Ryggtavlan av en person som står och tittar ut från en högt belägen balkong.

LG Söderberg har 850 lägenheter och kommer sätta upp policyn i sina trapphus och dela ut information i brevlådorna hos sina hyresgäster.

Annons

– Det var mycket glädjande att vi fick respons direkt och att de tog frågan på största allvar. Jag tror det kan betyda att det finns fler hyresvärdar som vill vara med och göra Örebro tryggare, säger Murad Artin från Västerpartiet i Örebro som skrev julhälsningen till hyresvärdarna.

Fakta: Huskurage

Gör så här för att hjälpa en utsatt granne:

ring på dörren och fråga hur det står till
vid behov, ta hjälp av ytterligare en granne eller hyresvärden
ring polisen (vid akuta situationer kontaktas alltid polisen först)

Källa: huskurage.se

Läs också Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Gängkrig på tapeten: "Symbol för att våldet blivit en del av stad och hemmiljö" Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Man tvingas flytta – knivskar sin granne och släpade honom i håret

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.