Annons

Lidingö manifesterade mot hyreshöjningar

Lidingö Med tal, popcorn och namninsamling protesterade Hyresgästföreningen på Lidingö mot höjd hyra och utförsäljning av hyresrätter. Många av oss som är mitt uppe i upprustningar känner hur maktlösheten stiger, sa Carina Cedergren, ordförande i Hyresgästföreningen.
Hyresgästerna på Lidingö protesterade mot höjda hyror. Agneta Lindbom är en av dem.
Foto: Cecilia Landmark
Hyresgästerna på Lidingö protesterade mot höjda hyror. Agneta Lindbom är en av dem.

– Många av oss som är mitt uppe i upprustningar känner hur maktlösheten stiger. Vi måste få värdarna att förstå att allt kan inte bara handla om skyhöga hyror som många inte kommer att ha råd att bo kvar i, sa Carina Cedergren, ordförande i Hyresgästföreningen.

Sven-Erik Wånell (V) och Daniel Larson (S) talade också vid manifestationen.

– Vi vill bygga för de hyresgäster som ska bo här, inte för att fastighetsägarna ska få en mjölkkossa, sa Daniel Larson.

På Lidingö har många privata hyresvärdar renoverat och krävt höga hyreshöjningar. Det kommunala bostadsbolaget Lidingöhem har avvecklats i syfte att tömma bolaget på pengar. En del av fastigheterna har sålts och i andra pågår processer i hyresnämnden för att höja hyrorna.

Agneta Lindbom, som bor hos en privat hyresvärd och står inför en planerad renovering, tog också till orda vid manifestationen.

– Jag har bott i min lägenhet i precis 17 år och har betalat en miljon kronor i hyra. Nu vill min hyresvärd höja den med 75 procent, var ska de pengarna komma ifrån? undrade hon.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.