Annons

Likmaskar i köket – mardrömsgranne i studentkorridor tvingas flytta

Borlänge Han ofredade grannarna och hotade hyresvärdens personal. I det gemensamma köket kröp likmaskar efter att han struntat i att ta reda på soporna. Nu har mardrömsgrannen i studentkorridoren tvingats flytta.
Foto: Getty Images
Likmaskar – eller spyflugelarver som de också kallas – ska ha synts på köksgolvet efter att mannen struntat i att bära ut sina sopor- Bilderna är tagna i ett annat sammanhang.

Mannen hyrde ett studentrum i Borlänge av Tunabyggen. Han delade hall och badrum med ytterligare en hyresgäst samt kök med åtta personer.

Men snart började klagomålen från hans grannar att droppa in hos Tunabyggen. Mannens störande beteende gjorde att han efter ett par månader fick flytta till ett annat rum, i en annan del av fastigheten.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Men det hjälpte inte och i slutet av augusti sade Tunabyggen upp hyresavtalet, efter att mannen flera gånger struntat i hyresvärdens uppmaning om att vidta rättelse.

Maskar och hög musik

Då hade han enligt bostadsbolaget gjort sig skyldig till bland annat följande:

■ Puttat två grannar efter att de uppmanat honom att inte hosta i det gemensamma köket och att städa efter sig.

Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

■ Inte diskat efter sig och struntat i att bära ut sina sopor – vilket fick till följd att likmaskar ska ha setts krypa på köksgolvet.

Annons

■ Spelat hög musik med öppen dörr mot studentkorridoren. I samband med det ska han ha uttalat sig nedsättande om en anställd hos Tunabyggen som var där för att be honom att sänka volymen och stänga dörren.

■ Uppträtt stötande och olämpligt mot framför allt kvinnliga grannar. Ibland var han även hotfull mot grannarna.

Läs ocksåTonåring byggde termosbomber åt kriminella hemma i lägenheten – nu vräks hela familjenTermosbomb

■ Skrikit och sjungit högt i gemensamma utrymmen.

Att han dessutom slarvade med att betala hyran gjorde inte saken bättre.

En vecka efter uppsägningen gick mannen till Tunabyggens kontor. Där vägrade han att hålla avstånd till personalen, trots tydliga uppmaningar om att göra det med hänvisning till pandemin.

Annons

Hotade anställd

Han lutade sig över en anställd, hostade och snörvlade. När han ombads att sluta med sitt uppförande blev han mycket upprörd. Mannen ska då ha hotat den anställde med att han ”skulle leta rätt på honom och ta honom”. Hotet har enligt Tunabyggen polisanmälts.

I november beslutade hyresnämnden att mannen inte får bo kvar längre och i måndags avhystes han från lägenheten. Kronofogden, socialtjänst och polis fanns på plats men allt ska ha gått lugnt till.

Mannen har tidigare dömts för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och för att ha ofredat tre anställda på ett universitet i Sverige. Hösten 2020 stängdes han dessutom av i tre månader från undervisningen på ett annat lärosäte. Orsaken var att han hade uppträtt störande och hotfullt.

Tunabyggen har inte velat kommentera ärendet.

Fakta: Stora som ett kokt riskorn

Likmaskar kallas också för spyflugelarver och är ungefär lika stora som ett kokt riskorn. De har en karakteristisk lukt och kan, när de är riktigt många, ge ifrån sig ett slags surrande ljud när de rör sig. Så fort de kläcks börjar de leta efter föda.

 

 

Läs också Värd nekade funktionsnedsatt kvinna att hyra – krävs på 150.000 för diskriminering Femårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen ned Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.