Annons

Linköpingsbo har fast jobb – får inte hyra ut i andra hand

Linköping Linköpingsbon vill hyra ut sin lägenhet i andra hand medan han jobbar i Stockholm under ett år. Men hyresvärden säger nej. Orsaken är att hyresgästen har fast anställning.

Hyresgästen jobbar i Norrköping på ett företag som även har kontor i Stockholm och under ett år ska mannen i stället arbeta där. Han har också fått tag på en tillfällig bostad i Stockholm och vill hyra ut sin lägenhet i Linköping i andra hand under tiden.

Men när mannen vände sig till sin hyresvärd Stångåstaden för att be om lov för andrahandsuthyrningen fick han nej. I ett mejl till mannen skriver värdens representant att andrahandsuthyrning på grund av arbete på annan ort bara godkänns vid provanställning. Linköpingsbon är tillsvidareanställd på det aktuella företaget.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mannen har nu ansökt hos hyresnämnden om att ändå få tillstånd att hyra ut. Han beskriver i ansökan att han behöver miljöombyte av personliga skäl och att tanken är att han sedan ska återvända till Östergötland och fortsätta arbeta i Norrköping, vilket också intygas av arbetsgivaren.

Hyresnämndens handläggning av ärendet pågår. Stångåstaden hade fram till den 30 juli på sig att lämna in yttrande i ärendet, men något sådant har inte kommit till nämnden.

Annons
Läs också Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.