Annons

Lisselhagens hyrortill hyresnämnden

Borlänge Hyrorna i Lisselhagen är bland de högsta i Dalarna. Nu går Hyresgästföreningen till hyresnämnden för att få dem sänkta.

Som Hem & Hyra tidigare berättat är det Tunabyggen själva som satt hyrorna i det nybyggda området Lisselhagen. Detta efter att förhandlingarna med Hyresgästföreningen strandade. (Läs mer här.)

Men nu går Hyresgästföreningen till hyresnämnden för nio medlemmars räkning för att försöka få en sänkning av hyrorna. I dag kostar en trea 8  288 kronor, efter en rabatt som hyresvärden kommunala Tunabyggen ger, blir hyran 7 400 kronor vilket ändå är en av Dalarnas högsta hyror.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Tunabyggen har kallat oss till ett möte 20 augusti och eventuellt kommer Lisselhagens hyror upp på det mötet. Skulle det bli så att vi kan komma överens om sänkningar som gör att hyrorna blir mer skäliga så drar vi tillbaka i Hyresnämnden, säger teamledare Marcus Kjellin på Hyresgästföreningen i Borlänge.

Annons
Läs också Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.