HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lisselhagens hyrortill hyresnämnden

Borlänge Hyrorna i Lisselhagen är bland de högsta i Dalarna. Nu går Hyresgästföreningen till hyresnämnden för att få dem sänkta.

Som Hem & Hyra tidigare berättat är det Tunabyggen själva som satt hyrorna i det nybyggda området Lisselhagen. Detta efter att förhandlingarna med Hyresgästföreningen strandade. (Läs mer här.)

Men nu går Hyresgästföreningen till hyresnämnden för nio medlemmars räkning för att försöka få en sänkning av hyrorna. I dag kostar en trea 8  288 kronor, efter en rabatt som hyresvärden kommunala Tunabyggen ger, blir hyran 7 400 kronor vilket ändå är en av Dalarnas högsta hyror.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

– Tunabyggen har kallat oss till ett möte 20 augusti och eventuellt kommer Lisselhagens hyror upp på det mötet. Skulle det bli så att vi kan komma överens om sänkningar som gör att hyrorna blir mer skäliga så drar vi tillbaka i Hyresnämnden, säger teamledare Marcus Kjellin på Hyresgästföreningen i Borlänge.

Läs också Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.