Annons

Ljungbybostäder lämnar Vittaryd

Ljungby ​På fredag avgör kommunfullmäktige om Ljungbybostäder får sälja sina lägenheter i Vittaryd. Syftet är att krympa den geografiska spridningen av fastighetsbeståndet.

Det handlar om en förskola och 12 lägenheter på Skolvägen samt 18 marklägenheter på Smedjegatan. Kommunstyrelsen har redan gett grönt ljus till försäljningen, som innebär att Ljungbybostäder helt lämnar Vittaryd.

– Det finns olika anledningar till att vi gör detta men främsta är att beståndet är för utbrett för att vi ska kunna förvalta det på ett kostnadseffektivt sätt, Björn Eliasson, vd för Ljungbybostäder.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Försäljningen kommer att ske genom en fastighetsmäklare och ett anbudsförfarande. Björn Eliasson är medveten om att det kan finnas oro bland hyresgästerna som tvingas byta hyresvärd.

– Jag tror att det finns en oro, det brukar bli oro när förändringar är på gång. Men vi har lämnat information till hyresgästerna där vi även talar om att vi kommer att arbeta för att hitta en seriös och bra och långsiktig köpare. Om det blir förändringar så hoppas jag att det blir positiva, att det blir en högre lokal närvaro än vad vi klarar av att ha, säger Björn Eliasson.

Annons
Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.