Annons

LKF höjer hyrorna med 3,5 procent

Lund ​LKF höjer hyrorna med 3,5 procent nästa år. Det står klart efter ovanligt utdragna förhandlingar med Hyresgästföreningen.

​− Det var en tuff förhandling men vi tycker att det blev ett bra resultat med tanke på finanskrisen, säger Anja Schröder, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Det kommunala bostadsbolaget LKF hade begärt betydligt högre hyreshöjningar. 6,34 procent var budet inför förhandlingarna, sedan ökade LKF kravet med ytterligare 4 miljoner kronor. Orsaken var framför allt bolagets ökade kostnader för underhåll. Även inflationen och räntehöjningarna har spelat in.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
–  Men om LKF anser att de behöver mer pengar till underhållet så kan de ska använda sig av sin vinst. Vi har inte förhandlat bort underhållet, LKF har en god ekonomi och har ekonomiskt utrymme för underhåll ändå, menar Anja Schröder.

Annons
Läs också Michael utredde hyresgäst för misstänkt fusk - svaret: "Ska slakta honom" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.