Annons

Löften till Smultronbacken

Sandviken Bättre tvättstugor, fler uthyrda lägenheter och egen vaktmästare. Det var tre av de saker som den nye förvaltningschefen lovade hyresgästerna på Smultronbacken igår.

Som Hem & Hyra berättat i flera artiklar har många hyresgäster på Smultronbacken i Sandviken vänt sig till Hyresgästföreningen och påtalat brister i sina lägenheter och i området. Hyresgästföreningen har gjort enkäter och en så kallad Ribb, rättslig inventering i befintlig bebyggelse och funnit bland annat trasiga staket, klotter och hål i gatubeläggningen förutom problem i enskilda lägenheter.

I går hölls ett möte där hyresgästerna fick träffa Tomas Nilsson, före detta förvaltare och nu fastighetschef för Smultronbacken.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det var ett bra möte där Tomas Nilsson bland annat berättade att han ser arbetet med att renovera tvättstugorna som prio ett. Han medgav också det som vi påtalat att man använt tomma lägenheter till att plocka vitvaror och annan utrustning ur, men nu ska de lägenheterna ställas i ordning igen så att de kan hyras ut, säger ärendehandläggare Jessica Sivsdotter på Hyresgästföreningen i Gävle som var med på mötet.

Annons

Hyresgästerna har haft klagomål på att det inte funnits personal på plats och att de fått ringa till Kalmar för att felanmäla, vad sades om det?

– Många hyresgäster har önskat sig en egen vaktmästare och det kan bli verklighet enligt vad som sas igår. Det är jätteroligt för det är verkligen vad hyresgästerna vill ha, säger Jessica Sivsdotter.

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken
Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.