Annons

Lokal blir nya Visbylägenheter

Visby Tre nya hyreslägenheter skapas innanför ringmuren i Visby. Detta när Gotlandshem bygger om en av sina lokaler till bostäder.
Foto: Gotlandshem
Kvarteret innanför ringmuren får fler hyreslägenheter.

Kvarteret intill Österport i Visby innerstad uppfördes i början av 1970-talet och består av flera byggnader med både butikslokaler och lägenheter.

Gotlandshem planerar nu att omvandla en lokal utmed Östra Tullgränd till bostäder. Lokalen har stått tom sedan en tid tillbaka och har tidigare använts som kontor och ungdomsboende.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt Gotlandshem är tanken att skapa tre lägenheter i form av två stycken fyror och en etta.  Hyrorna för de blivande bostäderna är ännu inte förhandlade med Hyresgästföreningen.

Annons

Bygglovsansökan har lämnats in och om den blir beviljad hoppas bolaget på att bygget kan starta redan vid årsskiftet. Lägenheterna beräknas tidigast kunna stå klara för inflyttning under hösten nästa år.

”Det finns en efterfrågan på både stora lägenheter och ettor så det är extra positivt att den här lokalen lämpade sig så bra för att bygga båda varianter. Dessutom med ett väldigt centralt läge i Visby”, skriver Elisabeth Kalkhäll, vd för Gotlandshem, i ett pressmeddelande.

Annons
Läs ocksåGotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procentSusanne Davidsson, Hyresgästföreningen, Joakim Martell, Gotlandshem
Läs också Kraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof" Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.