Annons

Lokalt intresse för K/S fastigheter

Gävleborg ​Det finns flera lokala intressenter som vill köpa K/S Swedens hus i Sandviken, Söderhamn och Österfärnebo, säger konsult Jan Andersson. Men det tar tid innan allt är klart.

​För en månad sedan blev försäljningen av fastigheten i hörnet Bryggargatan-Storgatan i Sandviken klar. Köpare var lokale företagaren Anders Arnaryd.

I samband med den affären sa Jan Andersson att en ny affär skulle vara klar 1 april, men så blev det inte.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Fastighetsaffärer tar alltid lång tid. Det är många turer med banker och annat innan allt är klart, säger Jan Andersson.

Annons

Det finns och har funnits många intressenter men de som inte har lokal verksamhet har gallrats bort direkt.

– Ja, jag har kommit fram till att de här fastigheterna ska ha lokala ägare. Det viktigaste är ju att hyresgästerna tas om hand på bästa sätt och det klarar bara lokala ägare av att göra, säger Jan Andersson.

Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

De fastigheter som är aktuella för försäljning finns i Stugsund, Österfärnebo och på Storgatan och Sveavägen i Sandviken.

Annons

– Det tar som sagt tid att få allt klart men jag hoppas på att ett par försäljningar ska vara klara innan sommarlovet, säger Jan Andersson.

Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.