Annons

Lortig trapp ger sänkt hyra

Örebro ​Dammet virvlar och gruset hopar sig. På Enrisvägen i Brickebacken har trappstädningen uteblivit i nio veckor. Nu kräver Hyresgästföreningen återbetalning av hyran.

​Under nio veckor har inte trapphusen till de cirka 180 lägenheterna på Enrisvägen i Brickebacken blivit städade.

Trappstädning sköts ofta av Öbos egen personal, men på Enrisvägen anlitar Öbo ett städbolag, och det är städbolaget som inte skött sitt åtagande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är smutsigt! Det är grus, stora dammråttor och skräp. Det dras med in i lägenheterna så vissa hyresgäster har börjat städa i trapporna själva, berättar Lise-Lotte Sjöblom som är aktiv i Hyresgästföreningen i Brickebacken.

Trappstädningen betalar man för via hyran. Därför kräver Hyresgästföreningen att  Öbo återbetalar en del av hyran.

Annons

– Hur mycket det blir får vi se när vi förhandlar om saken. Men det får inte bli löjligt lite, säger Le-Roy Wentzel som är förhandlare på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Mattias Looström är distriktschef på Öbo och bekräftar problemet:

– Städningen har varit obefintlig under flera veckor. Vanligtvis brukar vi gå ner i städning på sommaren till bara en trappstädning per vecka. Men just här bestämde vi att det skulle fortsättas att städas två gånger även under sommaren eftersom det utförs grävarbeten på gården. Då kan man förstå att blivit smutsigt, säger han.

Hyresgästföreningen kräver hyra tillbaka. Hur ser ni på det?

Annons
Läs ocksåKvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen"Kollage med tre bilder. Örebrobostäders skylt i rött. En siluett av en kvinna med långt hår och en blå lagbok.

– Det är ett solklart fall. Trappstädning ingår i hyran så visst ska de ha pengar tillbaka. Frågan är bara vilken summa som kan vara relevant. Vi kommer att kräva tillbaka pengarna från entreprenören som inte fullgjort avtalet.

 

Läs också Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Så slipper ni bråka om stök när ni flyttar ihop: ”Spara in på egen tid”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.