HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lortig trapp ger sänkt hyra

Örebro ​Dammet virvlar och gruset hopar sig. På Enrisvägen i Brickebacken har trappstädningen uteblivit i nio veckor. Nu kräver Hyresgästföreningen återbetalning av hyran.

​Under nio veckor har inte trapphusen till de cirka 180 lägenheterna på Enrisvägen i Brickebacken blivit städade.

Trappstädning sköts ofta av Öbos egen personal, men på Enrisvägen anlitar Öbo ett städbolag, och det är städbolaget som inte skött sitt åtagande.

Läs ocksåJessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls"Kvinna som står lutad mot en vägg och tittar in i kameran.

– Det är smutsigt! Det är grus, stora dammråttor och skräp. Det dras med in i lägenheterna så vissa hyresgäster har börjat städa i trapporna själva, berättar Lise-Lotte Sjöblom som är aktiv i Hyresgästföreningen i Brickebacken.

Trappstädningen betalar man för via hyran. Därför kräver Hyresgästföreningen att  Öbo återbetalar en del av hyran.

– Hur mycket det blir får vi se när vi förhandlar om saken. Men det får inte bli löjligt lite, säger Le-Roy Wentzel som är förhandlare på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåSkuldsatta erbjuds nya och dyra lägenheter – Eksam möter en tuff bostadsmarknadTre kvinnor som står sida vid sida och tittar in i kameran

Mattias Looström är distriktschef på Öbo och bekräftar problemet:

– Städningen har varit obefintlig under flera veckor. Vanligtvis brukar vi gå ner i städning på sommaren till bara en trappstädning per vecka. Men just här bestämde vi att det skulle fortsättas att städas två gånger även under sommaren eftersom det utförs grävarbeten på gården. Då kan man förstå att blivit smutsigt, säger han.

Hyresgästföreningen kräver hyra tillbaka. Hur ser ni på det?

Läs också36 kommunala hyror klara i Mellansverige – vi har listan

– Det är ett solklart fall. Trappstädning ingår i hyran så visst ska de ha pengar tillbaka. Frågan är bara vilken summa som kan vara relevant. Vi kommer att kräva tillbaka pengarna från entreprenören som inte fullgjort avtalet.

 

Läs också Hyreshöjning 2022: Så mycket vill värdarna höja din hyra Michel jobbade mot "renovräkningar" – stängs av från uppdrag i Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.