Annons

Lulebo säljer ännu mer

Luleå Lulebo lämnar gränderna i Gammelstad. På onsdagen informerades boende om försäljningen av 248 lägenheter.

Boende i gränderna i vid Stadsviken i Gammelstad kallades på onsdagskvällen till ett möte i en samlingslokal. Där lämnades beskedet; Lulebo säljer 248 lägenheter på Dvärggränd, Klokergränd, Gladergränd, Tröttergränd samt Blygergränd.

– Det här är en strategisk fastighetsaffär för både säljare och köpare. I bostadsområden där vi har en dominerande ställning är försäljning av fastigheter ett alternativ, säger Lulebos vd Anders Sandberg i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tidigare har Lulebo sålt 210 lägenheter till kommanditbolaget Gammelstabo. Den affären gav 92 miljoner kronor. Det är Gammelstabo även nu är köpare, och därmed blir ägare till nära 460 lägenheter. Överlåtelsen sker den 2 september.

Annons

– Vår ambition är att växa ytterligare i Luleå och Fyrkanten. Vi ser en stark utveckling i Fyrkantenregionen med dess diversifierade näringsliv och det expansiva universitetet, säger Gammelstabos ägare Patrik Junkka och Tomas Turovaara i ett pressmeddelande.

Fastighetsbolaget Gammelstadbo äger även fastigheter i Kiruna och Piteå. Prislappen på den nu aktuella affären, vill varken säljare eller köpare säga för tillfället.

Annons
Läs ocksåAlingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:nMikael Dolietis vd för Alingsåshem.
Läs också Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra" Efter två års utredning - sex personer åtalade i Lulebohärvan 43-årig kvinna åtalad efter explosionen i Luleå Planer på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.