Annons

Lundakonflikten fortsätter med bråk om pengar

Lund Konflikten mellan Hyresgästföreningen och den lokala hyresgästföreningen på Offerkällan i Lund är fortfarande inte löst. I veckan hålls ett nytt årsmöte.

Det förra försöket till årsmöte på Offerkällan i norra Lund slutade med bråk och ställdes in efter tjugo minuter. Läs mer om det här. Sedan dess har konflikten mellan Hyresgästföreningens region i södra Skåne och den lokala hyresgästföreningen på Offerkällan hårdnat. För att skydda de pengar som den lokala hyresgästföreningen fått som fritidsmedel och boinflytandemedel från hyresvärden LKF har den lokala föreningen flyttat pengarna till ett bankkonto som Hyresgästföreningens region södra Skåne inte har tillgång till. Det handlar om 35 700 kronor som nu är utanför Hyresgästföreningens kontroll. Trots att det strider mot reglerna väljer regionsstyrelsen att avvakta.

– Det ska vara ett årsmöte på Offerkällan den 16 maj. I samband med att en ny styrelse väljs får vi ta ställning till hur vi ska gå vidare. Men man får naturligtvis inte ta pengar och sätta över på något annat konto, säger Bo Nilsson, regionordförande i Hyresgästföreningen i södra Skåne.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt en styrelseledamot och frimatecknare på Offerkällan som Hem & Hyra haft kontakt med har man enbart flyttat pengarna för att försäkra sig om att inte Hyresgästföreningen tar kontroll över dem.

– De tillhör de boende i området och inte Hyresgästföreningen i Malmö som de har fått för sig, förklarar ledamoten, som inte vill att hans namn förekommer i Hem & Hyra.

Vad ska ni använda pengarna till?

Annons
Läs ocksåHovrätten prövar inte missnöjd hyresgästs stämning

– Jag vill helst inte prata om det det här. Vi har en del grejer på gång men jag vill inte säga något om det, förklarar ledamoten.

Bo Nilsson – är det så enkelt – att man bara kan ta pengar från en konto och gå iväg med dem?

– Vi måste ta reda på mer om hur det här har gått till. Frågan är om inte banken har gjort fel i det här fallet, säger Bo Nilsson.

Läs ocksåLundabo förlorade strid mot Hyresgästföreningen

Läs mer:

Annons

Årsmötet på Offerkällan ställdes in efter bråk

Hyresgästföreningen utesluter kritisk ordförande

Hyresgäster stämmer LKF

Läs också Hyresgästföreningen avvisar skadeståndskrav Hyresgästföreningen avfärdar stämningsansökan Hyresgäst i Lund stämmer Hyresgästföreningen för dåligt avtal

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.