HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Lyckselebostäder kräver nära fyra procent

Lycksele Lyckselebostäder vill höja hyrorna. Bolaget kräver nära fyra procents hyreshöjning.

Från första februari i år vill det kommunala bostadsbolaget Lyckselebostäder höja hyrorna med 3, 90 procent. Orsaken till att bolaget tycker sig behöva höja hyrorna så kraftigt är i dagsläget inte känt.

– Vi har inte fått några motiv ännu utan bara yrkandet. Jag har skickat en begäran om en specifikation så att vi kan härleda kravet, säger Krister Häggling, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2023 – se hela listanpengar

Hyresgästföreningen håller ett möte med sina medlemmar den tredje februari, dagen efter sätter sig parterna vid förhandlingsbordet.

Annons

2012 höjde Lyckselebostäder hyrorna i två omgångar. Två procent från första februari och sedan ytterligare 1,70 procent från första augusti. Det var den högsta hyreshöjningen i Västerbotten.

I år är endast en hyresförhandling klar hos de kommunala bostadsbolagen i länet. Det är Vännäsbostäder som höjer hyrorna med 1,3 procent från första mars.

Annons
Läs ocksåHögre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar"Inflationen ökar och matpriserna går upp. Nu vill många byta till billigare hyresrätter.

På listan över de lägsta snitthyrorna i landet ligger fyra västerbottensbolag bland de 15 lägsta. Det är Åselehus, vars hyror är de lägsta i landet, Doroteahus, Lyckselebostäder samt Vindelnbostäder.

Läs också Gaskrisen: Eva hotas av sexdubblad värmekostnad – ”Vet inte hur jag ska ha råd” Så mycket höjs hyran i Stockholm 2022 – se hela listan Hyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemang

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.