Annons

Lyckselebostäder kräver nära fyra procent

Lycksele Lyckselebostäder vill höja hyrorna. Bolaget kräver nära fyra procents hyreshöjning.

Från första februari i år vill det kommunala bostadsbolaget Lyckselebostäder höja hyrorna med 3, 90 procent. Orsaken till att bolaget tycker sig behöva höja hyrorna så kraftigt är i dagsläget inte känt.

– Vi har inte fått några motiv ännu utan bara yrkandet. Jag har skickat en begäran om en specifikation så att vi kan härleda kravet, säger Krister Häggling, förhandlare på Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen håller ett möte med sina medlemmar den tredje februari, dagen efter sätter sig parterna vid förhandlingsbordet.

Annons

2012 höjde Lyckselebostäder hyrorna i två omgångar. Två procent från första februari och sedan ytterligare 1,70 procent från första augusti. Det var den högsta hyreshöjningen i Västerbotten.

I år är endast en hyresförhandling klar hos de kommunala bostadsbolagen i länet. Det är Vännäsbostäder som höjer hyrorna med 1,3 procent från första mars.

Annons
Läs ocksåVärden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"Bild på hyreshus lie på avstånd. En text med citationstecken syns i höga hörnet. I de två meningarna står: " Idag har jag 16 gr inne o inget varmvatten. "Fel du har 20 grader."

På listan över de lägsta snitthyrorna i landet ligger fyra västerbottensbolag bland de 15 lägsta. Det är Åselehus, vars hyror är de lägsta i landet, Doroteahus, Lyckselebostäder samt Vindelnbostäder.

Läs också Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.