Annons

Lyxigt golfboende står outhyrt

Lindesberg Han går back ekonomiskt varje månad, men golfar mer än han någonsin gjort. Kjell Guldbrand hyr en lägenhet vid golfbanan i Lindesberg för 12 995 kronor i månaden.
Kjell Guldbrand står lutad mot ett räcke. I bakgrunden syns golfbanan.
Foto: Anna Rytterbrant
Kjell Guldbrand, 78, trivs i sin lägenhet vid golfbanan i Lindesberg. Det är dyrt men Kjell tycker att han får mycket för pengarna.

Kjell Guldbrand ser ut över golfbanan. Om någon timme ska han ut igen, det är måndag och då ordnar Lindesbergs golfklubb klubbtävling. Han är sannolikt den spelare i tävlingen som har närmast.

– Häromdagen gick jag ut och spelade fyra hål, sen gick jag in igen. Det hade jag inte gjort om jag bott kvar i villan, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Många höjer på ögonbrynen åt hyran: 12 995 kronor i månaden för en trea i Lindesberg. Och det efter en hyressänkning på 1 000 kronor.

– Visst är det mycket pengar och min pension räcker inte till detta utan jag får ta av mina sparpengar. Men å andra sidan: dit vi ska efter det här livet används inte pengar.

Annons

Han bor i en av sex lägenheter. Vid Hem & Hyras besök är fyra av dem uthyrda, varav två hyresgäster skrivit kontrakt helt nyligen. Övriga två står tomma.

Läs ocksåDu betalar värdarnas lyxfälla

– Jag tror det är hyran och att lägenheterna har för få rum. Det är flera barnfamiljer som varit här och tittat men tre rum lockar inte.

Han sticker inte under stol med att han då och då tittar på andra lägenheter: billigare och mer centrala. Men varje gång slås han av vad han får för pengarna.

– Den här utsikten och närheten till naturen är värd mycket för mig. Det är inte bara golfen, utan jag drar iväg till ån här bakom och fiskar ibland. Jag vet att jag just nu inte kan bo bättre än så här.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen kritiska till Libos försäljning

Att majoriteten av lägenheterna stått tomma sedan han flyttade in stör inte.

– Jag har ett så socialt liv att det aldrig känts ensamt här. Och så har de använt lägenheterna som evakueringsboenden så helt tomt har det inte varit.

Läs också Akelius lanserar 3 000 lyxhyresrätter Kräver 1,4 miljoner i skadestånd - Hyresgästföreningen stämmer Svenska hus för olaglig hyreshöjning Fimpade fel – får betala 700 000 i skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.