HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Madde bloggar om sina balkongblommor

Karlstad Madelene Danielsen Gustavsson som är en av tre balkongodlarbloggare hos bostadsbolaget KBAB och som för första gången odlar...
Bloggandet hjälper henne att sköta blommorna bättre - eftersom de ska visas upp.

Madelene Danielsen Gustavsson är en av tre balkongodlarbloggare hos bostadsbolaget KBAB i Karlstad. För henne är det första gången hon odlar.

Hur går det?
– Jag har aldrig hållit på med blommor tidigare så det här är en utmaning som heter duga. Vi får se om det finns några blommor i slutet av sommaren.

Läs ocksåPojke föll sex meter när balkongen gav vika – hyresvärden dömd på nytt

Har du inomhusväxter?
– Några få. Jag satsar på tjockbladiga som tål mycket torka…

Det kanske är tur att växtplågeri inte är ett brott?
– Haha – ja faktiskt! Jag har valt blommor efter vad jag tror jag kan hantera. Och tänker lite mer på att sköta dem nu när jag bloggar om dem och ska visa upp dem. Det är ju bra om jag har något att skriva om.

Hur gör du om du ska åka på semester?
– Ja det var en av grejerna som gjorde mig tveksam till det här: ”Ska jag behöva vara hemma hela sommaren nu och vattna mina blommor?”. Jag är ute och flänger och far rätt mycket. Men jag vattnar innan jag åker och ställer in dem i skuggan. Jag har varit borta i fyra dagar som mest och det har gått bra. Peppar, peppar.

Läs ocksåElisabeth får tillbaka 27 000 – värden tog betalt två gånger för balkonginglasningHyreshus och pengar, kollage

Är det någon du tycker särskilt mycket om?
– Jag har en hatkärlek till dahlian. Den blommade jättefint när jag köpte den. Sen blev den bränd och torr. Men nu har den fått knoppar igen. Det har gått lite upp och ner i det här förhållandet.

Hade du bloggat innan?
– Ja, jag är mer van vid blogg än blommor. Men det här är roligt. Eftersom jag har bloggen pressar jag mig själv mer för att kunna skriva och visa upp.

Kommer du odla nästa sommar?
– Ja det tror jag, men inte så många blommor. Jag är mer på balkongen i år än tidigare. Det är mysigt därute. Och grannarna kan stanna till och tycker det är somrigt och fint. Det är roligt.

Läs ocksåTingsrätten gjorde fel – rättegången om balkongfallet i Ludvika måste tas om

Här finns länkar till Madelenes och de andras bloggar:

www.maddestradgard.wordpress.com

www.lenastradgard.wordpress.com

www.sofiastradgard.wordpress.com

Läs också Stadsodlingen skapar gemenskap bland grannarna året om Odla i lägenhet: "Utmaning – men det går"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.