Annons

Malmö stad vill bygga mer i närheten av stationer

Malmö S, V och MP i Malmö vill bygga mer och framför allt i bostadsområden som redan har bra kollektivtrafikförbindelser.

Fyra områden har valts ut för ändamålet och det är Amiralsstaden, Lindängen, Östervän och Sorgenfri. Partierna tror att om man bygger i just de områdena bygger man samman Malmö och minskar barriärerna, enligt ett pressmeddelande från Malmö stad.

För att kunna bygga lite billigare föreslås att man sänker parkeringsnormen för bostadsprojekt som ligger nära stationer för kollektivtrafik.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Malmö växer så det knakar och vi behöver fler bostäder som mööter det Malmöborna vill ha och berhöver. Vi vet att stationsnära lägen är intressanta att bygga på och vi vet att måna uppskattar att bo så att det är enkelt och smidigt att transportera sig i första hand kollektivt, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Annons
Läs också Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Här gnager råttorna sönder hyresgästernas bilar: ”Tänk om bromsarna slutar fungera” Safija ställer upp för barnen med kramar och djur

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.