HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mamma till kriminell får söka ny bostad

Malmö Sonen i familjen är kriminell och värden sade därför upp mammans hyreskontrakt. Nu har hon kommit överens med fastighetsägaren om att lämna lägenheten på Rosengård.

Contentus som äger huset där familjen bor har lyft fram tidigare varningar och tingsrättsdomar. Det rör bland annat narkotika, skarp ammunition och en handgranat som förvarats i lägenheten och dess förråd. En av sönerna hade dömts i tingsrätten vid två tillfällen och värden befarade att problemen skulle fortsätta. Läs mer här om bakgrunden.

Läs ocksåHyresgäster känner sig minst trygg i parkerBild på Rikshems GPS-knapp som använts i projektet Trygghetskollen.

Förra sommaren startade hyresvärden en process i syfte att kasta ut familjen. Det motiverades med att mamman, som stod på kontraktet, var ansvarig för vad hennes söner gjorde.

Nu har hyresgästen, som haft hjälp av Hyresgästföreningen, träffat en överenskommelse med fastighetsägaren. Resultatet är en förlikning som innebär att kvinnan efter över tjugo år måste lämna hyresrätten på Rosengård och hitta någon annanstans att bo. Detta ska ske senast hösten 2019 enligt avtalet.

Läs också De vandrar för mer trygghet hemma Kemisk lukt i boendet gjorde Iréne sjuk – får nu tillbaka hyran Virserum får trygghetslägenheter i kooperativ förening Parker otryggast för Rikshems hyresgäster i Västerås

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.