Annons

Mamma till kriminell får söka ny bostad

Malmö Sonen i familjen är kriminell och värden sade därför upp mammans hyreskontrakt. Nu har hon kommit överens med fastighetsägaren om att lämna lägenheten på Rosengård.

Contentus som äger huset där familjen bor har lyft fram tidigare varningar och tingsrättsdomar. Det rör bland annat narkotika, skarp ammunition och en handgranat som förvarats i lägenheten och dess förråd. En av sönerna hade dömts i tingsrätten vid två tillfällen och värden befarade att problemen skulle fortsätta. Läs mer här om bakgrunden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förra sommaren startade hyresvärden en process i syfte att kasta ut familjen. Det motiverades med att mamman, som stod på kontraktet, var ansvarig för vad hennes söner gjorde.

Nu har hyresgästen, som haft hjälp av Hyresgästföreningen, träffat en överenskommelse med fastighetsägaren. Resultatet är en förlikning som innebär att kvinnan efter över tjugo år måste lämna hyresrätten på Rosengård och hitta någon annanstans att bo. Detta ska ske senast hösten 2019 enligt avtalet.

Annons
Läs också Mamman tvingades flytta när sonen dömdes för brott: “De kriminella lämnar oss inte ifred” När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.