Annons

Mamman får inte bo kvar i sonens lägenhet

Hylte En hyresgäst ville hyra ut lägenheten i andrahand till sin mamma på grund av att han inte kan pendla till jobbet. Busstiderna passar inte. Men hyresnämnden ansåg inte att pendlingen var tillräckligt lång och föreslår att hyresgästen cyklar.
Foto: Pixabay
Värden menar att hyresgästens avstånd till jobbet inte är mer än att det går att cykla dit.

Mannen hyr en tvåa av det kommunala bostadsbolaget i Hylte. Det senaste halvåret har lägenheten hyrts ut i andra hand till hans mamma. Nu ville mannen förlänga andrahandsuthyrningen med ytterligare ett år. Något som bostadsbolaget nekade till.

Hyresgästen pendlar till olika jobb som finns på två orter, 22 kilometer respektive 11 kilometer från bostaden. Hyresgästen har inget körkort och busstiderna passar inte hans arbetstider. Han bor hos vänner på de båda arbetsorterna och har inget behov för sin lägenhet i Hylte. Utöver lägenheten i Hylte han ytterligare en lägenhet på orten som hans bror och syster bor i.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden menar att hyresgästen inte haft några giltiga skäl att hyra ut sin lägenhet i andrahand, och gick endast med på de sex månaderna för att visa ”goodwill”. Värden anser att hyresgästen har ett normalt pendlingsavstånd och att det går bra att använda sig av buss, cykel eller moped.

Hyresnämnden valde att gå på värdens linje och nekar hyresgästen till fortsatt andrahandsuthyrning. Beslutet kan inte överklagas.

Annons
Läs också Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor 63-åring döms för svart överhyra – men går plus ekonomiskt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.