Annons

”Många fåglar bär på salmonella”

Linköping Duvor i bostadsområdena, bland annat på balkonger, inte bara smutsar ner. De kan också vara en hälsofara, varnar miljöskyddsinspektör Ewa Johansson.

– Många fåglar bär på salmonella. De kan också ha kvalster och fågelloppor som kan bita människor, säger Ewa Johansson, som är miljöskyddsinspektör på Linköpings kommun.

Men den som drabbas av fågelproblem kan inte räkna med någon hjälp från kommunen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Förr hände det att jägare fick skjuta av fåglar men det förekommer i princip inte längre. Det är en meningslös åtgärd eftersom det aldrig går att bli av med en hel flock, menar hon.

Annons

Enligt Ewa Johansson är det i första hand fastighetsägarens ansvar att se till att fåglar inte kan bygga bo i närheten av husen och på så sätt bli ett problem för dem som bor där.

Läs mer: Så slapp Rolf fågelplågan

Annons
Läs ocksåDe bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla"En man som visar en fågelholk för en kvinna.
Läs också Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder” Fiskmåsar flockades i hundratal – så gick det för mannen som kastade ut sopor på gatan Riskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om” Göteborgare uppsagd efter att ha matat fåglar från balkongen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.