HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Många fåglar bär på salmonella”

Linköping Duvor i bostadsområdena, bland annat på balkonger, inte bara smutsar ner. De kan också vara en hälsofara, varnar miljöskyddsinspektör Ewa Johansson.

– Många fåglar bär på salmonella. De kan också ha kvalster och fågelloppor som kan bita människor, säger Ewa Johansson, som är miljöskyddsinspektör på Linköpings kommun.

Men den som drabbas av fågelproblem kan inte räkna med någon hjälp från kommunen.

Läs ocksåGöteborgare uppsagd efter att ha matat fåglar från balkongenFiskmås på räcke.

– Förr hände det att jägare fick skjuta av fåglar men det förekommer i princip inte längre. Det är en meningslös åtgärd eftersom det aldrig går att bli av med en hel flock, menar hon.

Enligt Ewa Johansson är det i första hand fastighetsägarens ansvar att se till att fåglar inte kan bygga bo i närheten av husen och på så sätt bli ett problem för dem som bor där.

Läs mer: Så slapp Rolf fågelplågan

Läs ocksåSå här slipper du skränande måsar och duvor som skiterEn mås sitter på ett rör på ett hustak. Bakom fågeln syns en parabolantenn.
Läs också Måsattacker inte skäl nog – hyresvärden får bygga takterrass Mata fåglar på balkongen inte skäl till uppsägning Länsstyrelsen avslår hyresgästs måsklagomål

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.