HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mångfaldspris till Panncentralen

Växjö Mötesplatsen Panncentralen i Växjö, där Hyresgästföreningen är en av aktörerna, har utsetts till en av tre vinnare som tilldelas Växjö kommuns mångfaldspris 2014.

Växjö kommuns mångfaldspris delas ut för att uppmärksamma personer, organisationer, föreningar eller företag som utmärkt sig genom sitt arbete för mångfald och lika rättigheter inom Växjö kommun.

I år har tre pristagare utsetts och Panncentralen är en av dem.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

– Det är jätteroligt att Panncentralen får det här priset. De jobbar verkligen mångsidigt mot alla personer i alla åldrar i samhället. Deras mötesplats är alltid späckad med folk och de är väldigt inkluderande, säger Cecylia Wisén, Hyresgästföreningens representant i Panncentralens styrelse.

Så här lyder motiveringen till priset:

”Verksamheten på Panncentralen drivs av Ideella föreningen Dalbo i samverkan med Växjöbostäder, Växjö Kommun, Svenska kyrkan Växjö, Svenska Missionskyrkan och Hyresgästföreningen. Verksamheten består både av en öppen caféverksamhet som ger möjlighet till samvaro mellan personer i alla åldrar och av mer organiserade aktiviteter av olika slag. Verksamheten vid Panncentralen präglas av samverkan och samvaro utifrån behov och önskemål hos de som deltar i verksamheten.”

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen

Förutom Panncentralen, som får priset för sina insatser inom integration, belönas även Växjö BK för sina insatser inom tillgänglighet samt barn och ungdomar, och Karin Carlsson får priset för sina insatser inom jämställdhet och HBTQ.

Mångfaldspriset delas ut i samband med firandet av Sveriges nationaldag 6 juni.

Läs också Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.