Annons

Mångfaldspris till Panncentralen

Växjö Mötesplatsen Panncentralen i Växjö, där Hyresgästföreningen är en av aktörerna, har utsetts till en av tre vinnare som tilldelas Växjö kommuns mångfaldspris 2014.

Växjö kommuns mångfaldspris delas ut för att uppmärksamma personer, organisationer, föreningar eller företag som utmärkt sig genom sitt arbete för mångfald och lika rättigheter inom Växjö kommun.

I år har tre pristagare utsetts och Panncentralen är en av dem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är jätteroligt att Panncentralen får det här priset. De jobbar verkligen mångsidigt mot alla personer i alla åldrar i samhället. Deras mötesplats är alltid späckad med folk och de är väldigt inkluderande, säger Cecylia Wisén, Hyresgästföreningens representant i Panncentralens styrelse.

Annons

Så här lyder motiveringen till priset:

”Verksamheten på Panncentralen drivs av Ideella föreningen Dalbo i samverkan med Växjöbostäder, Växjö Kommun, Svenska kyrkan Växjö, Svenska Missionskyrkan och Hyresgästföreningen. Verksamheten består både av en öppen caféverksamhet som ger möjlighet till samvaro mellan personer i alla åldrar och av mer organiserade aktiviteter av olika slag. Verksamheten vid Panncentralen präglas av samverkan och samvaro utifrån behov och önskemål hos de som deltar i verksamheten.”

Läs ocksåSnackkafét knyter samman grannarna - "Språket är nyckeln till allt"Elmi Farhiya, Ishan Binish, Monica Segerfeldt, Salomon Daniel Joby och Joby Daniel.

Förutom Panncentralen, som får priset för sina insatser inom integration, belönas även Växjö BK för sina insatser inom tillgänglighet samt barn och ungdomar, och Karin Carlsson får priset för sina insatser inom jämställdhet och HBTQ.

Annons

Mångfaldspriset delas ut i samband med firandet av Sveriges nationaldag 6 juni.

Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.