Annons

Marginell hyreshöjning i Krokom

Krokom Det blir ingen chockhöjning för Krokomsbostäders hyresgäster nästa år. Från 1 januari höjs hyrorna med i snitt 0,65 procent.

Hyresförhandlingen mellan Krokomsbostäder och Hyresgästföreningen region Norrland för 2017 är klar. Bostadsbolaget ville först få igenom en höjning med 1,04 procent, men parterna har istället enats om en genomsnittlig höjning med 0,65 procent.

Är du nöjd med årets överenskommelse Hasse Dahl, Hyresgästföreningens förhandlare i Östersund?

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Ja, jag är nöjd för hyresgästernas skull, och jag är glad att bolaget även detta året tagit ansvar och gått med på en hyfsat låg uppgörelse utifrån att det är låga kostnadsförändringar som råder med låga räntor och låga taxe höjningar på marknaden, och det gör att Krokomsbostäder kan hålla en hög förvaltning och genomföra underhåll enligt plan.

Hur var förhandlingsklimatet?

– Det är alltid tuffa förhandlingar med Krokomsbostäder, men det är konstruktiva samtal och båda parter har en stor respekt och förståelse för varandras argument, och det finns alltid en vilja att komma överens.

Annons
Läs ocksåGlömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljonBrandskadade väggar inne i lägenhet.

Är resultatet jämförbart med taxehöjningar för nästa år?

– Som läget är i dag med de kostnadsförändringar som är så är det ett bra resultat, 0,65% i snitt, sen görs en fördelning utifrån kallhyra, varmhyra och dom som också har elen i sin hyra.

Är Krokomsbostäder en bra hyresvärd?

Läs ocksåNy vd för Krokomsbostäder

– Bolaget jobbar tätt tillsammans med hyresgästerna via ett webbaserat NKI (nöjd kund index, reds. anm.) som gör att jag känner en stor tro på att hyresgästerna i Krokomsbostäder ska kunna bo tryggt, säkert och med en hög förvaltningskvalitet till en rimlig kostnad.

Annons

Hyreshöjningen varierar som sagt beroende på vad som ingår i hyran för lägenheter. Höjningarna fördelas så här:

  • Lägenheter med kallhyra höjs med 0,21 procent.
  • Lägenheter med inräknad uppvärmning i hyran höjs med 0,61 procent.
  • Lägenheter med både uppvärmning och hushållsel får ett påslag på 0,77 procent.

Alla bilplatser höjs med 10 kronor.

För att veta exakt vad din nya hyra blir multiplicerar du nuvarande hyra med exempelvis 1,0021 om du har kallhyra eller med 1,0061 om uppvärmning ingår.

Fakta: Tidigare hyreshöjningar

2016 0,55 %

2015 0,93 %

2014 1,53 %

Läs också Ny vd på plats för Östersundshem Östersundshems nya vd plockas från Krokomsbostäder Hyresgäster får köpa sina lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.