Annons

Marie Dahlin fick fortsatt förtroende

Västra Götaland Marie Dahlin valdes som ordförande för ytterligare ett år. Det beslutade fullmäktige i lördags.

Det var ett stillsamt fullmäktigemöte för Hyresgästföreningen region BohusÄlvsborg-Skaraborg på Grand hotell i Borås i lördags. Ny styrelse, verksamhetsberättelse och ansvarsfrihet för gamla styrelsen klubbades igenom blixtsnabbt.

Ett 60-tal ombud beslutade välja om regionordförande Marie Dahlin. Styrelsen i övrigt består av Jan Andersson, Egon Frid, Kjell Högström, Fredrik Marcusson, Jessika Sundberg, Anneli Astonsson, Jan-Ove Bengtson, Marie Beroun, Anders Forsberg och Lennart Storm.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Jessika Sundberg och Anders Forsberg är de enda som är nyvalda.

Summeringen från förra året visar flera positiva resultat.

Annons

• Medlemsantalet ökade med 586, det är drygt 200 fler medlemmar än regionens mål. Vid årsskiftet var 38 211 medlemmar.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

• Allt fler medlemmar vänder sig till regionen för att få hjälp eller råd. Antal ärenden ökade från 1 614 till 1 743 och rådgivningar ökade 2 465 till 3 161.

• Ekonomin är stabil och visar ett plusresultat på 1,7 miljoner kronor. Det är runt en halv miljon kronor mer än året innan.

Annons

Minus är att bostadsbolagen dragit åt svångremmen för hyresgäster att bedriva boinflytande i bostadsområdena med 400 000 kronor. Skälen är att fastighetsägarna inte är nöjda med den verksamhet som Hyresgästföreningen bedriver och möjligheten att förhandla fram pengar hos fastighetsägarna.

Läs ocksåHyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse”Erik Elmgren, Hyresgästföreningen,

Under mötet ägnades mest tid åt att informera och visa ledamöterna Hyresgästföreningens nya berättarsajt. I den vill Hyresgästföreningen visa att det spelar roll att engagera sig i sitt bostadsområde. Exempel är hyresgäster i Ulricehamn som fixade en busshållplats på Nillas väg och några killar i bostadsområdet Hedbo i Kinna som målade soffor på gården. Dessa hyresgäster lyftes fram som vardagshjältar och hyllades med diplom föra sina insatser i samband med mötet.

Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.